Компанията на братя Домусчиеви Нова Броудкастинг Груп иска да придобие

...
Компанията на братя Домусчиеви Нова Броудкастинг Груп иска да придобие
Коментари Харесай

Нова телевизия купува Канал 3 и три радиа

Компанията на братя Домусчиеви " Нова Броудкастинг Груп " желае да придобие контрола върху " Канал 3 " и радиата " Веселина ", " Витоша ФМ " и " Експрес ", излиза наяве от известие на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Уведомлението за идната централизация е наложително по закон, защото антимонополният орган би трябвало да направи оценка за въздействието на договорката върху пазара.

Откакто Нова телевизия стана благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви, на работа в медията се трансферираха редица фрагменти на свързваната с медийния магнат и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Канал 3 ". През декември началник в " Нова " стана някогашната собственичка и дълготраен началник на " Канал 3 " Ива Стоянова, а при започване на февруари тя стана и шеф на " Нова телевизия ".

Преди това пък от " Канал 3 " в " Нова " се върна и Васил Иванов, който стана водещ проверяващ публицист в малкия екран на Домусчиеви. Други кореспонденти на " Канал 3 " също започнаха да работят за " Нова ".

През май 2019 година за шеф на " Новини и настоящи излъчвания " в " Нова телевизия " бе назначена Миляна Велева, която до тогава заемаше същия пост в телевизия " Канал 3 ". Почти незабавно след появяването на Велева от малкия екран си потегли Виктория Бехар, управител на новините.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР