Компанията на американския милиардер Джеф Безос Блу ориджин достигна до

...
Компанията на американския милиардер Джеф Безос Блу ориджин достигна до
Коментари Харесай

Блу ориджин изведе до ръба на космоса шестима туристи при четвъртия си полет

Компанията на американския милиардер Джеф Безос " Блу произход " доближи до ръба на космоса с четвъртия си полет с туристи - този път шестима души. Мисията беше предавана онлайн на уеб страницата на компанията.

Полетът, който бе отлаган два пъти от първичната дата 23 март, бе изпълнен през днешния ден от площадката на компанията край Ван Хорн, щата Тексас.

Мисията Ен Ес -20, наречена по този начин, защото това е 20 изстрелване на кораба " Ню Шепард " на компанията, е първата за тази година, която вози пасажери. Първите три полета с туристи на борда бяха през 2021 година

Петима от пасажерите заплащат сами разходката си до ръба на космоса. Т

ова са предприемачът Марти Алън, съпрузите филантропи Шарън и Марк Хагли, учителят и бизнесмен Джим Кичън и Джордж Нилд, президент на компания " Комършъл спейс текнолъджис ", който преди е работил в НАСА. С тях на борда на " Ню Шепард " беше дългогодишният чиновник на " Блу произход " Гари Лай, основен проектант на " Ню Шепард ". Той зае мястото на звездата от телевизионното шоу " На живо в събота вечер " Пийт Дейвидсън, който се отхвърли от мястото си на борда след първото отсрочване на полета от 23 март за 29 март.

След това стартът бе отсрочен още един път, за през днешния ден.

Ракетата се приземи 7 минути и 24 секунди след изстрелване. Капсулата с пасажерите, която се спусна с парашут, докосна земята 10 минути и три секунди след старта.

" Блу Шепард " - ракетата-носител с капсулата с пасажерите, беше изстреляна в 9 часа и 58 минути локално време, повече от половин час след плануваното. Капсулата се отдели от ракетата скоро по-късно, на височина 106 километра.

Пътниците прекараха няколко минути в безтегловност.

На 20 юли 2021 година компанията " Блу произход " реализира първия си суборбитален полет с пасажери на кораба " Ню Шепард ", на борда бе създателят на " Блу произход " и " Амазон " Джеф Безос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР