Компанията може да се възползва от ограниченията за HuaweiNokia има

...
Компанията може да се възползва от ограниченията за HuaweiNokia има
Коментари Харесай

Nokia съкращава 350 работни места във Финландия

Компанията може да се възползва от рестриктивните мерки за Huawei

Nokia има към 6 000 чиновници във Финландия, само че ще редуцира част от тях (снимка: Nokia)

Финландският производител на телекомуникационно съоръжение Nokia редуцира 350 работни места в родината си. Това е част от проектите на компанията да понижи разноските със 700 милиона евро до идната година.

Планираните промени са извънредно нужни за гарантиране на дълготрайната конкурентоспособност на Nokia, съобщи Томи Уито, началник на финландските интервенции на компанията, представен от Ройтерс. В момента Nokia има към 6 000 чиновници във Финландия.

Мрежовата промишленост – където Nokia има положителни позиции наред с шведската Ericsson и китайската Huawei – страда през последните години поради намаляващото търсене на съоръжение за съществуващите 4G мрежи и възходящите подозрения на вложителите по отношение на новите контракти за създаване на 5G мрежи и доходността им.
още по тематиката
Въпреки това пазарните наблюдаващи чакат Nokia и Ericsson да се възползват от рестриктивните мерки за закупуване на съоръжение от Huawei, които някои страни постановиха през последните месеци.

Nokia разгласи новия си проект за понижаване на разноските през октомври, без да споделя нищо по отношение на въздействието на програмата върху работните места. Тепърва се чакат ограничения за редуциране на разноските на стойност 1,2 милиарда евро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР