Компанията Meta е разбила руска пропагандна мрежа насочена към Европа.

...
Компанията Meta е разбила руска пропагандна мрежа насочена към Европа.
Коментари Харесай

Разбиха мащабна мрежа за руска пропаганда с над 4000 профили в социалните мрежи

Компанията Meta е разрушила съветска пропагандна мрежа ориентирана към Европа. В отчет, получен от обществената мрежа, се приказва за огромна организация от страна на Русия. 
Според Руслан Трад, публицист и помощник по въпроси на сигурността, става дума за шест страници във Facebook, които закупуват реклами за разпространение на изявления за енергийната рецесия в Германия и приканват за унищожаване на глобите върху съветския газ. " Мрежата се състои 1633 акаунта, 703 страници, 29 профила в Инстаграм и една група във Facebook. Те предизвикват ползите на Кремъл. Отнася се освен за Германия, само че и за Франция, Англия, Италия. Профилите и страниците елементи от мрежа са общо над 4000. Съобщенията гласят да не се пращат оръжия за Украйна ", разкри Трад. 
По думите му над 60 страници имитират законни медии. " Например " Билд ", " Анса ", " Гардиън ", " Шпигел ". Те споделят до 4 изявления, които са платени и набират огромна известност. Дадени са 105 000 $ за акцията. Страниците са основани бързо, концепцията е да се покрие по-голям набор консуматори във Facebook, които са на същото мнение ", обясни той.
Трад показа, че степента на операция на Балканите е 1/3 от популацията. " Регионът е доста значима част от тактиката на Русия ", убеден е Трад. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР