Компанията Майкрософт (Microsoft) обяви, че е засякла опити на подкрепяни

...
Компанията Майкрософт (Microsoft) обяви, че е засякла опити на подкрепяни
Коментари Харесай

Руски хакери са взели на прицел разработващите ваксини срещу Covid-19

Компанията Майкрософт (Microsoft) разгласи, че е засякла опити на подкрепяни от Русия и от Северна Корея хакери да откраднат скъпи данни от водещи фармацевтични компании и организации, разработващи ваксини, съобщи Ройтерс.

Руска хакерска група, известна в профилираните среди като Fancy Bear, дружно с две хакерски групи от Северна Корея, наречени от Майкрософт Zink и Cerium, са били забъркани в неотдавнашни опити за навлизане в мрежите на седем фармацевтични компании и проучвателен организации в Канада, Франция, Индия, Южна Корея и Съединени американски щати.

На прицел са били взети най-много организации, които са в развой на тестване на ваксини против Covid-19. По-голямата част от хакерските опити за пробив са се провалили, само че неизяснен брой са съумели.

От Майкрософт към този момент не разкриват имената на засегнатите организации. Компанията посочи, че при множеството опити за навлизане в мрежите задачата е била да се откраднат пароли за достъп на хора, свързани с тези организации.

Посолството на Русия във Вашингтон, което постоянно отхвърля изказванията, че тя е забъркана в кибершпионаж, съобщи в имейл, че няма какво повече да добави към предишни отричания на сходни изказвания, заяви Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР