Компанията - майка на националните превозвачи на Франция и Нидерландия,

...
Компанията - майка на националните превозвачи на Франция и Нидерландия,
Коментари Харесай

Air France-KLM продава акции за над 2 млрд. евро, за да си плати дълга към правителството

Компанията - майка на националните превозвачи на Франция и Нидерландия, Air France-KLM стартира продажба на акции на стойност 2.26 милиарда евро. Целта е с обезпечените средства да заплати част от отговорностите си към френското държавно управление, което го поддържа финансово по време на пандемията от ковид.

Това е втора сходна акция в границите на последната година, като съгласно специалисти този ход неимоверно ще ускори позициите на самолетната компания. По този метод превозвачът ще се постарае да изплати изцяло дълга към държавното управление. Погасяването му е от огромно значение, тъй като то е част от изискванията на Европейския съюз за присъединяване във всяка бъдеща консолидация на самолетните компании и сектора като цяло.

Главният изпълнителен шеф на Air France-KLM Бен Смит съобщи пред Reuters, че решението идва след дълго време на обсъждане и е най-правилното за " усилване на нашата финансова автономност ". " Докато възобновяване продължава... ние желаеме да сме в положение да се възползваме от всяка опция в изменящия се авиационен бранш и да можем да ускорим нашите екологични задължения ", сподели той.
Реклама
Групата удостовери задачата си за понижаване на съотношението на чистия дълг към облагата преди лихви, налози, и обезценка (EBITDA) до към 2.0-2.5 до 2023 година " С добра вероятност за нейната EBITDA през идващите тримесечия плюс по-нататъшно възстановяване на активността в средносрочен проект съгласно нас продажба ще бъде призната добре ", сподели брокерската компания ING в записка. Натоварен интервал Последните две седмици са много натоварени за френско-нидерландското сдружение. В последните седмици италианското държавно управление търси покупател за наследника на към този момент несъществуващата Alitalia ITA Airways. Според осведомени един от евентуалните купувачи на националния транспортьор е консорциум от компании, който включва и Air France-KLM. Другият явен досега участник в взаимното начинание е американският фонд за частни вложения Certares.

Освен това самолетните компании оповестиха, че са в извънредни договаряния с частната капиталова компания Apollo. Става въпрос за финансова инжекция 500 млн. евро за едно от звената за инженеринг и поддръжка на мотори на Air France. И този ход е основно стимулиран от желанието за изплащането на френската държавна помощ.
class= " row " > Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР