Компанията майка на Facebook Meta планира нов кръг от съкращения,

...
Компанията майка на Facebook Meta планира нов кръг от съкращения,
Коментари Харесай

Meta ще прави още съкращения, след като освободи 11 000 служители

Компанията майка на Фейсбук Meta възнамерява нов кръг от съкращения, които могат да обиден хиляди служащи, се споделя в отчет на Bloomberg.

Съкращенията на работни места може да стартират още през тази седмица. Вече бяха съкратени 13% от служащите на Meta, като част от огромен проект за редуциране на разноските, разгласен през ноември.

Изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг преди време съобщи, че колосът ще се концентрира върху старания за понижаване на разноските на компанията, като разгласи 2023 година за " година на успеваемостта ". Компанията по-скоро ще се концентрира върху " редуциране на планове, които не са от решаващо значение " за компанията, написа CNBC.
 Meta ще влага над $19 милиарда в метавселената през 2023 година
Социалната мрежа ще влага над $19 милиарда в метавселената следващата година, само че какво от това

Все повече вложители се съмняват в огромните виртуални упоритости на Марк Зукърбърг

Усилията за понижаване на разноските идват в сложен миг за компанията. Ръстът на разноските е 22% на годишна база и стигат до 25,8 милиарда $ през четвъртото тримесечие, до момента в който общите продажби са спаднали с 4% до 32 милиарда $.

Основният рекламен бизнес на Meta продължава да се среща компликации, поради някои фактори, в това число сложен пазар на цифрова реклама, продължаващите резултати от актуализацията за дискретност на iOS от 2021 година на Apple и увеличената конкуренция от TikTok, благосъстоятелност на ByteDance.

Междувременно компанията продължава да влага съществено в създаването на метавселената. Подразделението Reality Labs на компанията, което работи за основаването на технологии за виртуална действителност, донесе доходи от 727 милиона $ през четвъртото тримесечие, само че и записа 4,28 милиарда $ оперативна загуба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР