Компанията-майка на Facebook – Meta – е в напреднала фаза

...
Компанията-майка на Facebook – Meta – е в напреднала фаза
Коментари Харесай

Зукърбърг създава филиал в Гърция и придобива 100% от местен стартъп заради метавселената

Компанията-майка на Фейсбук – Meta – е в напреднала фаза на договаряния за основаването на гръцки филиал, под чиято шапка да бъдат трансферирани интернационалните действия, които сега се реализират от компанията на Марк Зукърбърг в други страни.

В напреднал стадий са и полемиките за придобиването на Accusonus - гръцка стартъп компания, която създава програмен продукт за музикално произвеждане и осъществяване, както и за корекция на аудиосистеми.

Местното издание Kathimerini оповестява, че Meta Platforms ще придобие 100% от Accusonus от нейните създатели и акционери Александрос Цилфидис, Елиас Кокинис и Майкъл Цанес, както и от другия ѝ акционер Big Pi Ventures. Той е съоснован от Марко Веремис и цената му е сред 70 и 100 млн. евро.

Очаква се съглашението да бъде подписано в петък - след няколкомесечни договаряния. Официалното оповестяване най-вероятно ще е при започване на идната седмица.

Meta ще продължи активността на Accusonus в Гърция, и по-специално в Атина и Патра, където са главните офиси на компанията. Нейната централа е основана в Лексингтън, Масачузетс (САЩ).

Зукърбърг ще влага и в по-нататъшното развиване на компанията, тъй че тя да дава аудио решенията, нужни засвета на виртуалната действителност,разработена от американския софтуерен колос. Това ще подсигурява, че гръцкият стартъп ще се трансформира във значим „ световен гръбнак на метавселената “, написа Kathimerini.

Терминът " метавселена " е съчетаването на действителност и 3D виртуални светове с акцент върху обществената връзка. Именно поради тази тактика Фейсбук смени името си в края на 2021 година

Още през септември ръководителите на Meta Platforms са влезнали в контакт с гръцкото държавно управление, с цел да оценят вероятността за основаване на дъщерно сдружение в Гърция и прекачване на забележителен брой чиновници от други елементи на света в страната. Разговорите с държавните чиновници са били ръководени от Алексис Пателис - шеф на финансовия кабинет на министър-председателя Кириакос Мицотакис.

Дискусиите са включвали подробни презентации на данъчната и трудовата рамка в Гърция, както и на застрахователното покритие, компенсациите и тласъците, които към този момент са въведени, с цел да привлекат задгранични чиновници и компании.

Успехът на Гърция в привличането на вложения от страна на софтуерни колоси като Microsoft, Amazon Web Services и Digital Realty (които получиха гръцката компания Lamda Hellix), е изиграла решаваща роля за решенията на Meta.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР