Компанията Луи Вюитон (Louis Vuitton), част от групата за луксозни

...
Компанията Луи Вюитон (Louis Vuitton), част от групата за луксозни
Коментари Харесай

Louis Vuitton купи диамант за поне 50 млн. долара

Компанията " Луи Вюитон " (Louis Vuitton), част от групата за първокласни артикули LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) е притежателят на голям елмаз, открит през април 2019г. в Ботсвана.

" Севело " (Sewelo) е с впечатляващите 1758 карата и единствено откритият през 1905 година колос " Кулинан " от 3106 карата (малко над 621 грама) го превъзхожда в историята като най-големият сходен занемарен драгоценен камък.

Новината удостовери пред " Ню Йорк таймс " Майкъл Бърк, общоприет шеф на компанията, само че той не разкрива сумата, която е платена. Изданието цитира експерти, съгласно които евентуално става дума за най-малко 50 милиона $.

Днес компанията " Лукара " (Lucara Diamond Corp.) заяви, че в съдействие с " Луи Вюитон " и основаната в Антверпен HB Company ще трансформира " Севело " в прелестна бижутерска сбирка. " Лукара " ще получи паричен задатък за интервенцията и ще има 50% дял от шлифованите диаманти.

Освен това 5% от приходите от продажби на сбирката ще се върнат в помощ на общностите в региона на мината Кароуе, където бе открит " Севело ". В рамките на 4 години това е вторият диманат над 1000 карата, открит в тази мина.

" Севело ", което на локалния език значи " рядка находка ", ще показа ориста на " Кулинан ", който е разрязан ва два диаманта от 530 и 317 карата, които украсяват през днешния ден Британската корона.

Според Марсел Прювер, някогашен президент на диамантената борса в Антверпен, в света има евентуално единствено десетина души, които знаят какво да вършат с подобен извънреден камък, по какъв начин да го обработят и освен това са способни да вложат пари за пазаруването му.

Бърк изяснява пред " Ню Йорк таймс ", че никой не е очаквал тъкмо от " Луи Вюитон " да заложи на най-високия клас бижута, заради което секторът евентуално ще се раздвижи. Но надали LVMH се стреми към цялостно доминиране, тъй като си има съображение секторът да е толкоз накълцан и известните марки в него да заемат единствено 20-23% от пазара, показва " Файненшъл таймс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР