Компанията Lockheed Martin може да предложи на България бърза доставка

...
Компанията Lockheed Martin може да предложи на България бърза доставка
Коментари Харесай

Локхийд Мартин: Ако поръчате още осем F-16 сега, ще ги получите с първата партида

Компанията Lockheed Martin може да предложи на България бърза доставка на втора партида от 8 самолета F-16C/D Block 70, в случай че поръчката за тях бъде направена в скоро време. Това съобщи в изявление за изданието " АЕРО " Джей Ар Макдоналд, вицепрезидент на Lockheed Martin.

" Точно сега има неповторима опция - заради моментното положение на линията за произвеждане и прекосяването ни към малко по-различна настройка, при бързо сключване на контракт, има опция да получите идващите осем самолета по същото време, когато е планувана доставката на сегашната ви поръчка за осем F-16. Тази опция съществува, в случай че има подписан контракт в близко бъдеще. Разбираме, че има доста условности тук, в това число дали България е подготвена да подпише и какъв брой бързо може да бъде завършена процедурата ", уточни Макдоналд.

Вицепрезидентът на Lockheed Martin обясни, че прозорецът на тази опция е разполагаем за към година. Той изясни още, че компанията му е получила това, което е известно, като " Letter of Request of pricing and availability " - писмо с искане на информация за цените и наличностите.

Фактът, че България е водила преписка със Съединени американски щати за придобиването на идващите осем F-16, бе огласен на 29 септември 2020 година, след среща сред премира Бойко Борисов и представители на Lockheed Martin, съпроводени от посланика на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа.

" Това писмо е изпратено от българското към американското държавно управление и в него се съдържа въпрос за това, какви биха били цените и периодите за доставка, в случай че България поръча спомагателни F-16 в някакъв миг в бъдещето. Такива запитвания получаваме от страни, които възнамеряват бъдещите си бюджети. Това, което е отговорено е чиста информация - няма оферта, няма ангажимент от българската страна ", добавя Макдоналд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР