Компанията Lego се е отказала от плановете си да произвежда

...
Компанията Lego се е отказала от плановете си да произвежда
Коментари Харесай

Lego се отказа да произвежда играчки от рециклирани бутилки

К омпанията Lego се е отказала от проектите си да създава играчките си от рециклирани бутилки от газирани напитки, вместо пластмаса на основата на нефт, откакто откри, че в действителност няма да понижи излъчванията на парникови газове. Компанията твърди, че към момента е ангажирана с концепцията да създава продукти от устойчиви материали в границите на едно десетилетие.

Главният изпълнителен шеф на Lego, Нилс Кристиансен, показва пред Financial Times (FT), че емблематичният датски производител на играчки е „ тествал стотици материали “, само че те се борят да намерят „ вълшебен материал “, който да размени техните пластмасови кубчета, направени от нефт.

През 2020 година Lego пое ангажимент да направи всичките си кубчета от устойчиви материали до 2030 година Изглежда обаче, че планът е срещнал някои проблеми.

Повечето типичен елементи на Lego сега са направени от термопластичен полимер, който се извлича от нефт. Компанията смяташе, че може да премине към рециклиран полиетилен PET, различен тип полимер, който нормално се среща в бутилки за питиета.

Lego is scrapping plans to make its toy bricks from recycled plastic bottles after determining that switching to the material would result in it producing higher carbon emissions.

(please, someone buys a drink to the subeditor who came with that headline)
— Javier Blas (@JavierBlas)
От проучване на компанията излиза наяве, че даже и да употребяват различен материал, количеството нездравословни емисии ще бъде същото.

Представители на компанията разясняват, че в случай че създават играчки от полиетилен, продуктите им няма да бъдат задоволително здрави. Оттам акцентират, че материалът не е безвреден за деца. 

„ Все едно да се опитваш да направиш велосипед от дърво, а не от стомана. “ Така разяснява концепцията за потребление на различен материал за произвеждане Тим Брукс, началник на отдела за резистентност на Lego.

Въпреки това компанията не се отхвърля от задачата си, като твърди, че към момента е ангажирана да създава своите тухли от устойчиви материали до 2032 година

Според Independent, представител на Lego сподели: „ Ние оставаме изцяло ангажирани да вършим Lego тухли от устойчиви материали до 2032 година “, казва говорител на Lego, представен от Independent.

„ Ние влагаме повече от 1,4 милиарда щатски долара в начинания за резистентност. Това са част от напъните ни да преминем към потреблението на по-устойчиви материали и да понижим въглеродните излъчвания с 37% до 2032 година “, допълват оттова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР