Компанията Kleanbus има амбициозни цели. Тя се ръководи от желанието

...
Компанията Kleanbus има амбициозни цели. Тя се ръководи от желанието
Коментари Харесай

Компанията, която превръща дизеловите автобуси в електрически

Компанията Kleanbus има амбициозни цели. Тя се управлява от желанието си да направи нещо във връзка с екологичните вреди и по-специално замърсяването на въздуха в градовете.

С какво се занимава компанията?

Британската компания преди малко приключи първия си първообраз на транспортно средство - характерното в него е, че е отстранен дизеловият мотор и е сменен с електрически. Това е и създател на компанията - пет до 10-годишните рейсове биват преоборудвани с електрически мотори.
 До 2035 година станциите за зареждане на електрически автомобили ще се нуждаят от повече сила от един дребен град
До 2035 година станциите за зареждане на електрически автомобили ще се нуждаят от повече сила от един дребен град

С нахлуване на електрическите автомобили в по-голям мащаб, търсенето на електричество ще нараства

От дизелови до електрически транспортно средства

Kleanbus може да " преобразува " както едноетажни, по този начин и двуетажни рейсове с дизелови мотори към изцяло електрически. Компанията споделя, че процесът е бърз и доходоносен.

След като електрическият задвижващ механизъм е планиран и тестван, съгласно компанията са нужни по-малко от две седмици, с цел да се зареди обособен рейс.

Първият първообраз е в Optare Solo, който е едноетажен рейс, създаден в Обединеното кралство. Тестването на новия електрически Optare Solo ще стартира и операторите на автобусни паркове ще стартират тествания още този месец.

Модификациите на шасито и каросерията на транспортното средство са сведени до най-малко, само че компанията може да извърши вътрешно и/или външно преоборудване, в случай че клиентът го желае.

След като прототипите бъдат подготвени, те се тестват преди узаконяване. Компанията е получила документи ISO 9001 и ISO 14001 за автомобилната промишленост.

" Kleanbus дава цялостното решение, което улеснява прекосяването към нулеви излъчвания ", споделя жДжо Тиге, съосновател и основен изпълнителен шеф на Kleanbus.

Според профилираното издание Electrek това е относително млада компания със солидна концепция. Към декември тя може да се похвали с над 500 000 английски лири съществуващи благ вложения и също по този начин набра близо 414 000 английски лири в Crowdcube, което е повече от задачата си от 250 000 английски лири.

" Преоборудването на съществуващи рейсове, вместо бракуването им, има смисъл, с цел да се понижат отпадъците на сметищата Колкото по-бързо и по-евтино можем да премахнем дизеловите рейсове от пътя, толкоз по-добре ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР