Компанията Jamba се обедини с Blendid, производител на роботи за

...
Компанията Jamba се обедини с Blendid, производител на роботи за
Коментари Харесай

Робот в Калифорния забърква смутита за по-малко от 3 минути

Компанията " Jamba " се сплоти с " Blendid ", производител на роботи за смутита, с цел да показа първия павилион " Jamba by Blendid ", оповестява " Бизнес Инсайдер ".

В сходство с трендовете в обслужването на храни и търговията на дребно, изключително по време на COVID-19 пъти, павилионът е безконтактен и работи самостоятелно.

„ Jamba by Blendid " употребява най-новите цифрови и потребителски роботизирани технологии ", се споделя в известие, обявяващо новия партньорски павилион.

Той се намира в " Уолмарт " в Диксън, Калифорния. Това обаче не е единственият павилион на " Blendid ". Компанията, учредена през 2015 година, има още четири: един във Фремонт,

Калифорния, две в кафенета в университета в Сан Франциско и държавния университет Сонома и един в механически център в Силициевата котловина. Павилионът употребява система за машинно образование, задвижвана от изкуствен интелект.

Роботизирана ръка смесва и дозира разнообразни съставки и борави ловко с плодовете, зеленчуците, течностите и добавките, нужни за приготвянето на смутитата. Системата прави всичко, което може да направи човек, работещ в павилиона, като обработва заплащания и мери съставките.

Според обзор на видеоклипове в YouTube, смутитата могат да се персонализират, което значи, че клиентите могат да усилят или понижат количеството на дадена съставна част в своята поръчка на смути.

Процесът на поръчка, заплащане и взимане може да стане посредством смарт телефона на клиента, което прави обмена изцяло безконтактен. Смутитата са подготвени за по-малко от 3 минути, а роботът може да направи 9 питиета по едно и също време. Като цяло робота може да прави 45 питиета на час.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР