Компанията има 1200 служители тамАмериканският производител на микрочипове Интел (Intel)

...
Компанията има 1200 служители тамАмериканският производител на микрочипове Интел (Intel)
Коментари Харесай

Интел обяви, че напуска Русия

Компанията има 1200 чиновници там

Американският производител на микрочипове " Интел " (Intel) разгласи, че приключва бизнеса си в Русия, наред с други компании, напуснали страната след нашествието в Украйна.

Миналия месец " Интел " приключи доставките за клиенти в Русия и Беларус и увери, че ползва ограничения, с цел да сведе до най-малко разстройствата в световните си интервенции.

Днес от компанията оповестиха, че стопират всички бизнес интервенции в Русия. " Компанията се причислява към международната общественост, като осъжда войната на Русия против Украйна и приканва за бързо връщане на мира ", показват от " Интел ". Компанията има 1200 чиновници на територията на страната.

АйБиЕм (IBM) също приключи доставките си в Русия, откакто Украйна прикани американските облачни и софтуерни корпорации да преустановят бизнеса си с Москва поради войната.

Сървърите на огромните американски компании са водещи на съветския пазар. Руски предприятия и държавни организации разчитат на западни технологии при построяването на лични IT мрежи, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР