Компанията HMD Global публикува в китайската социална мрежа Weibo официалните

...
Компанията HMD Global публикува в китайската социална мрежа Weibo официалните
Коментари Харесай

Официални изображения на Nokia X с прорез в екрана

Компанията HMD Global разгласява в китайската обществена мрежа Weibo формалните изображения на смарт телефона Nokia X. По този метод към този момент знаем какъв е окончателният външен тип на новия телефон.
Както се очакваше, в горната част на екрана на Nokia X има разрез, в който са сложени предната камера, представителя за диалози и другите датчици, нужни за вярната работа на устройството.



Корпусът на Nokia X е изработен от закаленото стъкло Corning Gorilla Glass 4. На гърба е сложена двойната съществена камера, само че без оптиката на Carl Zeiss, към която потребителите на Nokia към този момент привикнаха. На задния панел се намира и скенерът за пръстови отпечатъци и логотипа на производителя с отвесно разположение.



Според изтеклата към сегашен ден информация, Nokia X ще има 5,8-инчов IPS екран с резолюция Full HD+, 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск. Ще се употребява системата-върху-чипа MediaTek Helio P60. Телефонът ще има както USB Type-C порт, по този начин и общоприетоо 3,5-милиметрово аудио гнездо. Предвиден е и NFC модул за потребление на платежната система Гугъл Pay.



Официалната презентация на Nokia X е оповестена за 16 май, когато ще бъдат обявени подробните механически характерности и цената на смарт телефона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР