Компанията HMD Global, притежател на бранда Nokia, взе решение да

...
Компанията HMD Global, притежател на бранда Nokia, взе решение да
Коментари Харесай

Nokia 9 се отлага за следващата година

Компанията HMD Global, собственик на марката Nokia, взе решение да отсрочи излизането на флагманския смарт телефон Nokia 9 с пет камери. Информацията е на уеб портала Nokia anew. Посочва се, че главната причина за забавянето е, че устройството още не е готово за комерсиални цели.

Въпреки упоритите клюки, че презентацията на Nokia 9 ще се състои до края на тази година, продуктовият управител на компанията Юхо Сарвикас персонално е взел решението за отсрочване излизането на смарт телефона на пазара. Според него, смарт телефонът не може да излезе на пазара в това положение.

Според Nokia anew, смарт телефонът Nokia 9 най-вероятно ще бъде показан по време на събитието MWC 2018. Това значи закъснение с съвсем половин година. Решението е много рисково, тъй като през това време конкуренцията ще стартира да предлага на пазара смарт телефони, основани на системата-върху-чипа Snapdragon 855. А Nokia ще остане с миналогодишен хардуер.

Според Nokia anew, Сарвикас отсрочва излизането на Nokia 9, тъй като се тормози да не загуби управителния си пост при пораждане на някакви проблеми с този смарт телефон. Изданието акцентира, че прототипите на новаторския телефон са били доста постоянни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР