Компанията HMD Global още преди година пусна първите си смартфони

...
Компанията HMD Global още преди година пусна първите си смартфони
Коментари Харесай

Nokia 5 и Nokia 6 започнаха да получават обновление до Android 8.1 Oreo

Компанията HMD Global още преди година пусна първите си смарт телефони под марката Nokia и даде обещание, че ще пуска за тях най-новия програмен продукт минимум две години. Съдейки по всичко, финландската корпорация има намерение да съблюдава обещанието си, което в актуалния свят се случва рядко. И по този начин, за евтините смарт телефони Nokia 5 и Nokia 6 ненадейно стартира да се появяват ъпдейти до Android 8.1 Oreo.

Сега притежателите на смарт телефоните Nokia 5 и Nokia 6 могат да актуализират своите мобилни устройства до най-новата операционна система – Android 8.1 Oreo. Актуализацията съдържа в себе си редица нови функционалности и благоприятни условия, както и мартенска кръпка за сигурността на системата на Гугъл, затваряща над 20 нарушавания в системата за отбрана. Важно е да се означи също, че става дума за последната постоянна версия на операционната система, а не за нейната бета-версия, тъй че тъкмо в този момент ъпдейтът е наличен за всички и за всеки.



Обновлението за Nokia 5 заема 866,7 MB, а за по-скъпия Nokia 6 малко повече – 875,1 MB. Финландската HMD Global предлага на притежателите на нейните мобилни устройства да конфигурират най-новия програмен продукт, тъй като по думите й, той освен усъвършенства скоростта и усилва автономията посредством усъвършенстваните логаритми за икономисване на сила, само че не съдържа в себе си и тези бъгове и уязвимости, които са участвали в по-ранната Оценка за съвместимост.

Поддържат ли смарт телефоните Nokia 5 и Nokia 6 функционалността за приемане на мигновени актуализации Project Treble – не е известно, само че най-вероятно не.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР