Компанията Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, със седалище в

...
Компанията Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, със седалище в
Коментари Харесай

До 2028-ма: Летящите таксита стават обичайна гледка

Компанията Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, със седалище в Кангджоу, е закупила изключителни права за произвеждане и потребление на въздухоплавателни средства AirCar в границите на неразкрит регион. Фирмата е построила свое лично летище и летателно учебно заведение след предходно придобиване от различен словашки производител на самолети, съобщи Антон Заяц, съосновател на KleinVision, компанията, основала AirCar.

 

След като поведе в развиването на революцията на електрическите транспортни средства, в този момент Китай интензивно създава планове за летящ превоз. Миналия месец компания, наречена Autoflight, извърши изпитателен полет на безпилотен аероплан, пренасящ пасажери, сред градовете Шънджън и Джухай. Според компанията пътуването, което лишава три часа с автомобил, е било осъществено за 20 минути, макар че в самолета не е имало пасажери.

 

А през 2023 година китайската компания eHang получи документ за сигурност от китайските управляващи за своето електрическо летящо такси. Правителството на Обединеното кралство съобщи, че до 2028 година летящите таксита могат да се трансфорат в нормална част от небето.

Но за разлика от тези сходни на дронове пътнически самолети, AirCar не излетява и не каца отвесно и се нуждае от писта. KleinVision отхвърля да заяви за каква сума е продала технологията. AirCar получи документ за летателна валидност от Словашкия транспортен орган през 2022 година и беше показан във видеоклип, оповестен от ютубъра Mr Beast по-рано тази година.

 

Все още има обилни спънки пред тази форма на превоз във връзка с инфраструктурата, регулирането и публичното приемане на технологията. " Този самоуверен нов свят на персоналния превоз работи като огромен изравнител ", споделя авиационният съветник Стив Райт. Глобалните опити за контролиране на бранша накараха " всички да се замислят и да измислят цялостен набор от нови въпроси, които би трябвало да бъдат заложени ". " В това отношение историята на Запада от време на време може да забави нещата, защото има известно прелъщение да се опитаме да вкараме тези нови машини в старите категории ", добави господин Райт. " Китай би могъл да види в това опция за изпреварване. "

Подобни опасения в миналото се отнасяха и за електрическите коли, в които Китай се трансформира в международен пазарен водач. Продажбата на словашкия AirCar може да повдигне въпроси за това дали Китай може да е подготвена да направи същото с летящите коли.

 

Г-н Райт съобщи, че въпреки прототипи като AirCar да са " огромно развлечение ", действителността евентуално ще се окаже по-прозаична " с опашки, инспекции на багажа и какво ли още не ".

 

Превод и редакция ФрогНюз

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР