Компанията Google предвижда да оптимизира работата на най-популярния в света

...
Компанията Google предвижда да оптимизира работата на най-популярния в света
Коментари Харесай

Google въвежда нови полезни функционалности в Chrome

Компанията Гугъл планува да усъвършенства работата на най-популярния в света браузър Chrome. През идващите няколко седмици към опциите на браузъра ще бъдат добавени две нови функционалности - Memory Saver и Energy Saver.

Както името подсказва, Memory Saver е предопределена да понижи употребяваната памет, изключително когато са отворени доста раздели. Според разработчиците, размера на употребяваната памет ще се редуцира с до 30%. Потребителите ще могат да доближат до Memory Saver от бутона с три точки в горния десен ъгъл на браузъра.

Memory Saver работи, като освобождава памет от раздели, които сега не се употребяват от системата, тъй че дейните уеб страници да получават първи ресурсите на паметта.

Другата оригиналност за Chrome е енергоспестяващия режим Energy Saver, планиран да пести сила от батерията, като лимитира фоновата интензивност и образните резултати за уеб страници с анимации и видеоклипове. Предвидено е режимът за икономисване на сила да се задейства, когато равнището на батерията на устройството доближи 20% потенциал.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР