Компанията Gigabyte официално обяви началото на продажбите на дънната платка

...
Компанията Gigabyte официално обяви началото на продажбите на дънната платка
Коментари Харесай

Gigabyte X399 Aorus Pro: сравнително евтина дънна платка за процесорите AMD Ryzen Threadripper

Компанията Gigabyte публично разгласи началото на продажбите на дънната платка X399 Aorus Pro , първата информация за която се появи преди няколко седмици. Новото дъно се базира на чипсета AMD X399 и е оборудвано с процесорното гнездо TR4. Дънната платка е със общоприет ATX размер и към сегашен ден е най-евтиното решение за процесорите Ryzen Threadripper.



Сред главните особености на дъното Gigabyte X399 Aorus Pro можем да изброим солидното изстудяване на системата за зареждане на процесорното гнездо, поддръжката на до 128 GB оперативна памет, опцията за създаване на Nvidia SLI и AMD CrossFireX масиви с до четири видеокарти. Дънната платка е съвместима с всички съществуващи модели процесори на HEDT платформата на AMD, в това число и с 32-ядрения Ryzen Threadripper 2990WX. Налични са три М.2 слота и единствено единият от тях има нагревател за SSD. Има пет PCIe 3.0 x16 слота, като два от тях са с железни екрани. Захранването на сокета е 8-фазно, звуковият кодек е Realtek ALC1220. Поставен е един 1 GbE порт, основан на контролера Intel i211-AT.

Цената на дънната платка Gigabyte X399 Aorus Pro за Северна Америка е $270. Европейските ритейлъри я продават за 298 евро .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР