Компанията Газпром е решила да дострои газопровод в Южна Русия,

...
Компанията Газпром е решила да дострои газопровод в Южна Русия,
Коментари Харесай

"Газпром" реши да дострои изоставена тръба за "Южен поток"

Компанията " Газпром " е решила да дострои газопровод в Южна Русия, който бе плануван като част от захранващата система за " Южен поток ", само че бе зарязан след прекъсването на плана в края на 2014 година, заяви в. " Ведомости ".

Това е сектор сред компресорните станции " Починки " в Нижегородска област и " Руская " при Анапа на черноморския бряг на Краснодарския край, показва " Интерфакс ". Тръбата е с дължина малко над 1625 км и трябваше да подава газ за подводния газопровод до българския бряг.

Но Починки-Анапа по този начин и не бе достроен, а през 2018 година " Газпром " заяви, че ликвидира 506 км тръби и газоизмерителна станция " Моршанская ", както и че замразява довършването на три компресорни станции, измежду които и " Руская ". Част от предопределените за сектора тръби бяха пренасочени към " Северен поток - 2 ".

" Ведомости " показва, че не е напълно ясна логиката зад размразяването на " Руская ", която съгласно " Газпром инвест " ще бъде най-мощната (448 МВт) компресорна станция в света и по нея ще се подава газ за " Турски поток ".

 Сега станцията може да бъде включена към
© http://invest.gazprom.ru

Сега станцията може да бъде включена към " Турски поток ".

От компанията изясняват за московското издание, че той е " за доставки на вътрешния пазар, отчитайки растящите потребности от природен газ на потребителите в Краснодарския край ". Източникът от " Газпром " не показва периодите за строителство и разноските.

Информацията за появяването на плана от така наречен Източен маршрут на Южния кулоар е от конкурс за реализатори, разгласен предходната седмица на съображение решение на ръководителя на " Газпром " Алексей Милер от 26 декември 2018 година

Дмитрий Маринченко от " Фич " разяснява на " Ведомости ", че явна нужда от тази тръба сега няма, тъй като готовите мощности са задоволителни да захранят и първата тръба от " Турски поток " (тя е предопределена единствено за турския пазар бел.ред.) и втората, която би трябвало да придвижва газ към европейските пазари през България или Гърция. " Потреблението на газ в Краснодарския край може и да пораства, само че не толкоав доста. Районът е в забележителна степен газифициран - при започване на предходната година равнището бе съвсем 84% ", споделя Маринченко.

Андрей Полишчук, анализаорл в " Райфайзенбанк ", не изключва " Газпром " да приготвя нещо за бъдеще и напомня, че " Руская " бе планувана за начална точка на " Южен поток " с годишен потенциал от 63 милиарда куб. м. Починки-Анапа може да се употребява, в случай че се реши строителство на трета и четвърта тръба ма " Турски поток ", добавя той.

Първата тръба за " Турски поток " би трябвало да проработи в края на 2019 година, а втората - да стартира да доставя Южна и Югоизточна Европа евентуално към година по-късно. Всяка от тръбите е с потенциал 15.75 милиарда куб. м. годишно.

 Източният маршрут от Южния газов кулоар на Русия.
© http://invest.gazprom.ru

Източният маршрут от Южния газов кулоар на Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сагата "Южен поток " (337)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР