Компанията Fluid Reality представи иновативни ръкавици за виртуална и добавена

...
Компанията Fluid Reality представи иновативни ръкавици за виртуална и добавена
Коментари Харесай

Създадоха VR-ръкавици за тактилни усещания от съприкосновението с виртуална реалност

Компанията Fluid Reality показа новаторски ръкавици за виртуална и добавена действителност, които дават обещание гражданска война във VR-усещанията, оповестява New Atlas.

Нововъведението разрешава на потребителя да усеща даже най-малките неравности и текстури на виртуалния свят, откривайси нови хоризонти за потапяне в цифровите пространства.

Отличителна линия на ръкавиците е тяхната цялостна самостоятелност от проводници и лекотата им. За разлика от предшествениците си, джаджата от Fluid Reality не изисква огромни блокове за ръководство.

Вместо това, 160-те дребни датчика обезпечават висока сензитивност, позволявайки, да вземем за пример, да се усети всяка струна, когато се свири на виртуална цигулка.

Всеки " пиксел " от тактилния " отговор " на върха на пръстите съдържа течност, която се задейства и разтяга под формата на мехурче, създавайки чувство за прикосновение. Тези мини помпи работят на правилото на електроосмозата, като притеглят заряда в течността и я карат да тече, което основава тактилна реакция.

Ръкавиците тежат единствено 207 грама и могат да работят с батерия до три часа, осигурявайки на потребителите дълго и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР