Компанията “Фейсбук съобщи, че “неволно е съхранявала имейл контакти на

...
Компанията “Фейсбук съобщи, че “неволно е съхранявала имейл контакти на
Коментари Харесай

Нов скандал с данни във фейсбук

Компанията “Фейсбук ” заяви, че “неволно ” е съхранявала имейл контакти на над 1,5 милиона консуматори на обществената мрежа, без да изиска от тях позволение, съобщи Би Би Си.

Събирането на данните е станало посредством система, употребена, с цел да се удостовери самоличността на нови членове. “Фейсбук ” е желала от нови консуматори да напишат паролата на имейл адреса си и след това е копирала контактите им.

От компанията подчертаха, че този метод към този момент е изменен. Ще бъдат известени всички консуматори, чиито контакти са били копирани без тяхно позволение. А копията на данните, съхранявани от мрежата, ще бъдат изтрити.

Смята се, че тази информация е била употребена, с цел да се проучват по-добре обществени и персонални връзки сред консуматори.

Копирането на контакти почнало през 2016 година Преди това новите консуматори са били питани дали желаят да потвърдят самоличността си посредством имейл адреса си, както и дали желаят непринудено да качат листата си с контакти.

През март “Фейсбук ” откри, че паролите на близо 600 млн. консуматори са били съхранявани месеци наред на вътрешни сървъри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР