Компанията Ей И Ес България, собственик на една от американските

...
Компанията Ей И Ес България, собственик на една от американските
Коментари Харесай

Собственикът на едната американска „Марица“ е готов да преговаря срещу пари за прекратяване на договора за изкупуване на ток

Компанията " Ей И Ес България ", притежател на една от американските централи от комплекса " Марица Изток ", е подготвена да води диалози за преустановяване на дълготрайния си контракт за изкупуване на ток, при изискване че ще бъде обезщетена. Точната сума, която ще изиска компанията от държавното управление за покриване на разноските, които е направила за вложения, ще стане ясна в края на месеца, уточни президентът на компанията Оливие Маркет.

„ Ей и Ес “ може да работи и без контракта си за дълготрайно изкупуване на тока от централата, при изискване, че българското държавно управление предложи механизъм, който да отбрани нашия интерес като вложител. Най-общо има три вероятни сюжета: опазване на контракта и продължение на работата на централата при сегашните условия, да се сключат контракти за разлика или да се скапват договорите, да ни се изплати избрана сума и по-късно централата да работи на свободния пазар, като последният вид е пожеланият от държавното управление “, сподели той.

Оливие Маркет уточни още, че което и от тези решения да бъде взето, то би трябвало да бъде утвърдено както от българското държавно управление и управлението на „ Ей И Ес “, по този начин и от бордовете на 20-те банки кредитори на плана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР