Компанията Exascend представи серията SSD дискове PR4, които могат да

...
Компанията Exascend представи серията SSD дискове PR4, които могат да
Коментари Харесай

Представиха SSD, които са устойчиви на работа и в екстремни условия

Компанията Exascend показа серията SSD дискове PR4, които могат да се употребяват в най-екстремните условия. Те даже не се опасяват от радиацията.

Твърдотелните дискове са основани благодарение на технологията Neutron Shield 2.0. Тя ви разрешава да проследявате и поправяте вредите, породени от излагане на радиация в действително време. В случай на сериозна неточност се задейства специфичен безвреден режим. Използва се и технологията Dual Power Loss Protection, с чиято помощ данните ще останат в сигурност при положение на ненадейно спиране на зареждането. И в случай че е належащо, функционалността за автоматизирано рестартиране ще сработи.

SSD е предпазен по стандарта MIL-STD-810. Устройствата за предпазване не се опасяват от удари и трептения. Същевременно, специфичното им покритие няма да разреши на влагата да повреди електронния заряд вътре в тях. Производителят отбелязва, че SSD може да се употребява както при студове до -40 градуса, по този начин и при +85 градуса. Средно устройствата за предпазване ще работят към 2 милиона часа, а потребителите ще получат тригодишна гаранция.

Моделите от серията PR4 са енергоефективни. Например, Exascend PR4 U.2 и E1.S употребяват по-малко от 7.5W при 3GB/s и по-малко от 1W в режим на подготвеност. Производителят твърди, че това е с над 50% по-малко спрямо останалите модели на пазара. SSD с интерфейса PCIe 4.0 (NVMe 1.4) във форматите M.2 (2280, 2242) и E1.S са получили потенциали от 960 GB до 7,68 TB, а във формат U.2 — до 15,36 TB. Скоростта за запис на данните доближава 3000 MB/s. Exascend ще разкрие цената на устройствата си малко по-късно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР