Компанията EctoLife разкри своята концепция за първата в света машина

...
Компанията EctoLife разкри своята концепция за първата в света машина
Коментари Харесай

Клонираните атакуват: Представиха проект на първата гигантска утроба за изкуствено отглеждане на деца

Компанията EctoLife разкри своята идея за първата в света машина за изкуствено развъждане на деца. Предвижда се оборудването да отглежда 30 000 бебета годишно. Бъдещите родители ще могат да наблюдават процеса на напредък посредством приложението в смарт телефона като за тамагочи, написа електронното издание Bizsiziz .

През 2017 година учените сътвориха BioBag, която функционираше като изкуствена вътрешност, и го използваха, с цел да отгледат бебе агне. Сега беше разкрита нова идея, която демонстрира по какъв начин същото може да се направи за хората. В неотдавна оповестени фрагменти Хашем Ал-Гайли демонстрира по какъв начин може да наподобява раждането на следващия ден. По-конкретно, той сътвори оборудване - изкуствена вътрешност - наречено EctoLife.

Целта му? В извънредно изявление за Science and Stuff, Ал-Гайли споделя, че счита, че концепцията EctoLife може един ден да измести обичайното раждане. По този метод той сподели, че обществото най-сетне ще може да отговори на потребностите на родителите, които са " изтощени да чакат отговор от организация за осиновяване “ и тези, които са " обезпокоени от затруднения при бременност “. Но най-важното е, че той споделя, че EctoLife може да ни разреши да се надигнем непосредствено против рецесията на безплодието.

Понастоящем Световната здравна организация пресмята, че 15% от двойките в репродуктивна възраст по света са наранени от неплодородие. Всъщност през последните 70 години раждаемостта в международен мащаб е намаляла със зашеметяващите 50%. Причините за този спад включват (наред с други неща) нарасналото обучение на дамите, увеличението на заетостта, високите разноски за развъждане на деца и спад в световния брой на сперматозоидите. 23 страни към този момент са изложени на риск, като Япония, Испания, Португалия, Тайланд и Южна Корея са в челните редици на рецесията, изяснява изданието.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР