Компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017

...
Компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017
Коментари Харесай

Coca-Cola пуска за първи път алкохолна напитка

Компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017 година

Още по тематиката
" Кока-Кола " открива в София развоен център за осведомителни технологии

С новата конструкция ще бъдат основани 130 работни места
18 яну 2018
Coca-Cola стартира продажби на леден чай Fuzetea и в България
17 яну 2018
Lavazza ще се продава от " Кока-Кола " вместо от " Софсток "

Досегашният търговец на Мирослав Печев ще внася четири нови марки кафе
18 окт 2017
Coca-Cola реалокира действия от Германия в България

Заводът във Ваймар ще бъде закрит, HR и финансовите услуги ще се правят в София
8 окт 2017 Американската група Coca-Cola се разделя със 125-годишната си история като производител само на безалкохолни питиета, с цел да се възползва от бързо развиващия се пазар на слабоалкохолни питиета, доминиран от локалния артикул Chu-Hi, оповестява Financial Times. Ходът, разказан като " неповторим в историята на компанията " от висшия й мениджмънт, ще насочи групата към конкурентния пазар на алкохолни газирани питиета, доминиран от японски марки като Strong Zero, Highball Lemon и Slat.

Плановете на компанията

Плановете на Coca-Cola за Chu-Hi излязоха нескрито посредством уеб страницата на компанията предишния месец. Ръководителят на японските интервенции Хорхе Гардуньо разяснява, че проектите за нахлуване на пазара на Chu-Hi са " разумни ".

В отговор на въпрос по отношение на новите артикули, които компанията ще показа през 2018 година, Гардуньо сподели, че Coke ще опитва в категория, позната в Япония като Chu-Hi - " напитка в железна кутийка (кен), в която има алкохол ", обичайно създавана от дестилиран алкохол на име шочу, газирана вода и ароматизатори.
Пазарът на Chu-Hi e разнороден и предлага стотици вкусови вариации и съгласно данните, употребявани на локалната група Suntory, растежът варира сред 5 и 25% годишно от 2013 година насам.

Нови благоприятни условия

Гардуньо съобщи, че проектът за нахлуване на пазара е образец за това по какъв начин компанията изследва опциите за развиване оттатък главния си бизнес. " Coca-Cola постоянно е била съсредоточена напълно върху безалкохолните питиета и това е непретенциозен опит, ориентиран към характерна част от нашия пазар ", разяснява той в изказване.
Напитките Chu-Hi са с алкохолно наличие от 3 до 8% - нещо, което ги слага в директна конкуренция с бирата и ги прави изключително привлекателни за дамите.

Японският пазар на шочу - сходен на водка алкохол, създаван от картофи, ориз, ечемик или захар, и съществена съставна част на Chu-Hi, се е нараснал с съвсем 40% от 2011 година насам.

Преходът към продажбата на алкохолни питиета идва подари обстоятелството, че Coca-Cola е изправена пред стесняване на продажбите в главния си бизнес - газирани питиета. Това се случва поради смяната в държанието на потребителите в последните години. Така да вземем за пример отбягването на захарта предизвика компанията да влага в артикули като вода и чай.

В края на 70-те години на предишния век Coca-Cola направи дребен опит с виновност, купувайки няколко лозя в Калифорния и лозаро-винарска компания в Ню Йорк. Компанията не пусна лична марка вино на пазара, само че по време на полетите на United Airlines на пасажерите е било предлагано вино в кенче.

Фокус върху нововъведенията

Изпълнителният шеф Джеймс Куинси сподели, че компанията е пуснала повече от 500 нови продукта през 2017 година " Фокусираме се върху нововъведенията, разгласи той на конференция през февруари. " Правим нововъведения със самата кола, нововъведения с аромати и съставки по целия свят... отивайки в разнообразни категории от преди ", добави той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР