Компанията е на правилен път в дългосрочен план според Марк

...
Компанията е на правилен път в дългосрочен план според Марк
Коментари Харесай

Приходите от реклама изстреляха печалбата на Facebook със 71%

Компанията е на верен път в дълготраен проект съгласно Марк Зукърбърг

45%
е растежът в приходите на компанията през второто тримесечие, разноските са нарастнали с 33%. Още по тематиката
Акциите на Alphabet спаднаха с 3.5% след оповестяването на резултатите на компанията

Вече се чуват гласове, че Amazon, Alphabet и Фейсбук са прекомерно огромни и би трябвало да бъдат разграничени

Инвеститорите се притесняват дали разработчикът на Snapchat може да пораства съгласно упованията

Faceboок надмина упованията на анализаторите, отчитайки 71% растеж на облагата за второто тримесечие на 2017 година и е достигнала 3.89 милиарда $. От компанията отдават отличните си резултати на постъпленията от онлайн реклама, които са нарастнали с 47% за интервала, утвърждавайки обществената мрежа като желана от рекламните компании платформа, оповестява Financial Times.

Доброто показване

Акциите на компанията нарастнаха с към 4% в часовете след края на постоянната борсова сесия, достигайки 172.5 $, което е растеж от 44% от началото на годината. В резултат на това пазарната капитализация на компанията доближи съвсем половин трилион $.

Активните дневни консуматори на обществената мрежа са нарастнали до 1.36 милиарда, отчитайки растеж от 17% по отношение на същия интервал на предходната година. С сходен ритъм са се повишили и месечно дейните консуматори и те към този момент наброяват 2.1 милиарда В резултат на това цената на рекламирането в обществената мрежа се е нараснала, а от компанията не престават да усилват броя на платените изявления. С оглед на това растежът от 50% в приходите от платена реклама не съставлява нещо изключително, само че това не трансформира обстоятелството, че финансовите резултати на компанията бяха признати позитивно от вложителите. Към облагата на компанията способства и увеличението на рекламното наличие в онлайн платформата за шерване на фотоси Instagram, която със своите 700 млн. консуматори също е значима част от бизнеса на обществената мрежа.

Messenger, WhatsApp и видео рекламиране сформират проектите на компанията

Приходите на компанията за второто тримесечие (9.32 милиарда долара) са нарастнали доста по-бързо от разноските, което способства най-вече за растежа на облагата на компанията. Сега обаче тя търси нови източнници на приходи, с цел да избегне пренасищането на платформите си с реклами. В резултат на това от Фейсбук се надяват да включат мобилни реклами в приложенията си Messenger и WhatsApp, всяко едно от които има по над 1 млн. дейни консуматори.

В конферентен диалог с анализаторите създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг показа убежденията си че компанията се развива в вярната посока в дълготраен проект. Освен включването на мобилна реклама в приложенията Messenger и WhatsApp, в околните месеци от компанията от ден на ден ще залагат на развиването на онлайн видео рекламата, която се допуска, че ще отнеме част от приходите на телевизионните компании. От Фейсбук се надяват също по този начин включването на видео в обществената мрежа да усили времето, което потребителите прекарват в нея и това да се отрази позитивно върху цената на рекламата.

Финансовите резултати на компанията означават и друга тендеция - че все по-голяма част от потребителите на Фейсбук се обръщат към мобилните си устройства за достъп до обществената мрежа. Приходите от мобилна реклама за тримесечието възлизат на 8 милиарда $ или 87% от общите приходи на компанията. За сметка на това през същия интервал на предходната година този дял е бил 84%. " Фейсбук де факто е монополист в областта на мобилната реклама, а това е съществено достижение ", споделя Лаура Мартин, анализатор Needham&Co. " Нищо не заплашва господстващото състояние на Фейсбук в мобилната реклама ", добавя тя. Компанията зад обществената мрежа даже засенчи Alphabet, компанията майка на Гугъл и Youtube. Въпреки че двете компании дружно дават отговор за близо половината от цялата онлайн реклама, рекламният бизнес на Фейсбук е доста по-малко предразположен към външни въздействия заради съществуването на платформата. От друга страна, макар че приходите на Гугъл също регистрират сериозен растеж през тримесечието, облагите на компанията от ден на ден стартират да изпитват отрицателното въздействие на възходящите разноски за пренасочване на трафик.

От Фейсбук не прецизират каква част от приходите на компанията са дело на приложението Instagram. " Очевидно, най-големият източник на напредък е Фейсбук News Feed, изяснява Дейвид Венер, основен финансов шеф на компанията, в изявление за Reuters. " Instagram единствено способства към това, макар че този принос се усилва ", добавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР