Компанията Boston Dynamics обяви, че започва нова ера за своите

...
Компанията Boston Dynamics обяви, че започва нова ера за своите
Коментари Харесай

Boston Dyanmics започна нова ера в роботиката

Компанията Boston Dynamics разгласи, че стартира нова епоха за своите роботи. Тя показа новата електрическа платформа за роботи, която заменя досегашната механика с пневматика.

Заедно с това компанията стопира остарялото потомство на хуманоидния робот Atlas и показва напълно ново. Името остава същото, само че роботът е изцяло друг.

Той е с доста по-олекотен дизайн, по-малък и лек торс. Повечето кабели към този момент са скрити и формата на Atlas е доста " по-човешка ". И всичко това дава на Boston Dynamics огромна убеденост, че е на прага на сериозен пробив.

" Уверени сме в нашия проект, че освен ще създадем впечатляващ план за изследвания и разработки, само че и ще предоставим скъпо решение ", споделя компанията.



Тя добавя, че новото " странствуване стартира с Hyundai ". Корейската компания ще влага средства в Boston Dynamics, само че също така ще създава новото потомство роботи за произвеждане на коли и ще тества новите разработки и приложения на Atlas. Boston Dynamics желае да разпространява новия Atlas в голям брой сфери, в това число " в лабораторията, във фабриката и в нашите животи ".

Новият Atlas е по-силен, по-маневрен и може да прави повече действия от досегашните версии. Има опция да употребява повече предмети, като компанията работи и по няколко нови " ръце ", които да се инсталират за характерни действия.

Освен това може да се движи по способи, по които хората не могат. Например да се обърне на 180 градуса, като просто завърти главата, крайниците и торса си на място. Инженерите са създали голям брой сходни " маневри ", които дават на робота повече благоприятни условия и са като " мощен спортист в плътно тяло ".

Компанията ще усъвършенства и системата за автоматизирано стартиране на голям брой роботи в дадена среда. Целта е фирмите да могат бързо и елементарно да получават, пускат и внедряват роботите в заводите си да вземем за пример, без да се постанова ръчната настройка на всеки от тях. Продължава и работата по доближаване на чиновниците с роботите, с цел да могат хората да свикнат с машините и да ги одобряват като помощници, а не опасност.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР