Компанията Боинг (Boeing) заяви, че ще предостави първоначална инвестиция от

...
Компанията Боинг (Boeing) заяви, че ще предостави първоначална инвестиция от
Коментари Харесай

Boeing дава $100 млн. на близките на загиналите в двете катастрофи със 737 МАХ


Компанията " Боинг " (Boeing) съобщи, че ще даде " първична инвестиция " от 100 милиона $ в границите на идващите няколко години, с цел да помогне на фамилиите и общностите, които бяха наранени от двете произшествия на самолети 737 Max, при които починаха 346 души, съобщи БНР.

Базираната в Чикаго компания уточни, че част от парите ще отидат за разноските за живот и за покриване на компликациите, понесени от фамилиите на пасажерите, починали при самолетните произшествия.

Агенция MarketWatch означи, че компанията " Боинг " е изправена пред десетки правосъдни каузи поради двата смъртоносни случая. Роднини на пасажерите от самолета 737 Max на превозвача Lion Air, който се разруши край крайбрежията на Индонезия през предишния октомври, се съгласиха да опитат да се спогодят със самолетостроителната компания посредством ходатайство, до момента в който фамилиите на пасажерите, убити в злополуката на същия модел аероплан на Ethiopian Airlines, изчакват, до момента в който схванат повече за двете катастрофи.

Предварителните изследвания за двете произшествия демонстрират ролята, която е е изиграл новия програмен продукт на " Боинг ", довело до ориентиране надолу на носовете на самолетите. " Боинг " актуализира този собствен програмен продукт, с цел да улесни контрола на самолета от самите водачи, само че компанията не чака да показа свършената от нея работа за дефинитивно регулаторно утвърждение до септември.

Адвокатите, които съдят " Боинг " от името на фамилиите на пасажерите, показаха, че новото заричане за 100 милиона $ няма да им попречи да изискват от самолетостроителния колос да даде детайлности за това по какъв начин са създадени самият модел на самолета и новият програмен продукт за надзор на полета.

" За съвкупността от тежките загуби, тази сума е доста дребна по мярка ", уточни Робърт Клифорд, който съставлява родственици на починалите при злополуката през март тази година на самолета 737 Max на Етиопските авиолинии. " Дори не би споделил, че това е едно положително начало ", добави той.

" Боинг " не даде повече детайлности за обещаната от компанията финансова помощ, като не уточни какъв брой средства ще отидат за фамилиите на жертвите и по какъв начин те могат да аплайват за помощта. Компанията единствено съобщи, че ще работи с локалните управляващи и неправителствени организации върху стратегии и икономическо развиване, с цел да се помогне на засегнатите от злополуките общности.

" Ние в " Боинг " съжаляваме за трагичната загуба на животи в тези два случая и се надяваме, че тази първична връзка може да помогне на фамилиите на починалите да се усещат удобно ”, уточни в особено изказване изпълнителният шеф на компанията Денис Муйленбург.

Главният изпълнителен шеф добави, че компанията е фокусирана върху спечелването на доверието на авиопревозвачите и на цялата въздухоплавателна общност през идващите месеци. След двете произшествия близо 400 самолета от модела 737 Max, притежавани от разнообразни самолетни компании по света, бяха наложително приземени от средата на март насам.

През април " Боинг " пък регистрира еднократни такси за 1 милиарда $ заради по-високи индустриални разноски за самолетите от модела Max. Анализаторите обаче чакат да последва повече сходни разноски, в това число обезщетения за фамилиите на починалите и за самолетните компании, които губят от неизползването на приземените самолети, до момента в който регулаторните органи не разрешат на тези машини още веднъж да летят.

Томас Деметрио, юрист по каузи, обвързван и с двете произшествия, дефинира изказването на " Боинг " за разпределяне на 100 млн. $ като " пиар ход ", който обаче няма да засегне изискваните компенсации от потърпевшите фамилиите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР