Компанията Boeing обяви, че очаква да съкрати около 2000 работни

...
Компанията Boeing обяви, че очаква да съкрати около 2000 работни
Коментари Харесай

Boeing съкращава 2000 служители

Компанията Boeing разгласи, че чака да редуцира към 2000 работни места в бранша на финансите и човешките запаси посредством композиция от безсилие и съкращения, удостовери американският производител на самолети в понеделник.

Миналия месец основаната в Арлингтън, щата Вирджиния, Съединени американски щати компания разгласи, че ще наеме 10 000 служащи през 2023 година, откакто нае 15 000 души през 2022 година, само че сподели, че някои позиции за поддръжка ще бъдат съкратени.

Компанията удостовери известие на " Сиатъл Таймс " в понеделник, че чака " към 2000 съкращения тази година най-вече във финансите и човешките запаси посредством композиция от безсилие и съкращения ".

Boeing също удостовери, че разпорежда към една трета от тези работни места на Tata Consulting Services в Индия.

Акциите на Boeing затвориха с растеж от 0,4% до $206,81 и се покачиха с 0,5% в следработната търговия.

Boeing съобщи в понеделник, че " ще продължи да опростява нашата корпоративна конструкция ". Миналия месец Boeing съобщи, че ще " понижи личния състав в границите на някои функционалности за поддръжка " - ход, който има за цел да разреши по-добре да приведе ресурсите в поддръжка на настоящите артикули и развиването на технологиите.
 Amazon редуцира 18 000 чиновници
Amazon редуцира 18 000 чиновници

С цел усъвършенстване на разноските

Миналата година Boeing съобщи, че възнамерява да редуцира към 150 финансови работни места в Съединените щати , с цел да опрости корпоративната си конструкция и да концентрира повече запаси в производството и създаването на артикули.

Припомняме, че компании като Amazon и Meta към този момент оповестиха съкращения. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР