Компанията AppliedVR получи официално одобрение от държавния регулатор за пускане

...
Компанията AppliedVR получи официално одобрение от държавния регулатор за пускане
Коментари Харесай

В САЩ лекуват хронични болки в кръста с виртуална реалност

Компанията AppliedVR получи публично утвърждение от държавния регулатор за стартиране в продажба в Съединените щати на устройството EaseVRx. Това е система за виртуална действителност, предопределена за лекуване на хронична болежка в кръста. Тя принадлежи към нов сегмент на цифровата терапия и е извънредно известна измежду американските лекари, тъй като разрешава да се откажат пристрастяващите болкоуспокояващи, които са въз основата на опиати.

Методът за лекуване на болки в гърба EaseVRx се основава на образование на пациентите на специфични дихателни извършения, което единствено по себе си не е изобретение. Новото тук е в метода на образование, който е построен върху поредност от извършения във виртуална действителност. Инженерите на AppliedVR са създали маска, която употребява микрофон, с цел да улавя звуците от човешкото дишане. Техният разбор в действително време оказва помощ за поправяне на уроците, което доста улеснява създаването на методиката.

Технологията беше публично показана едвам преди година, само че към този момент сподели доста висока успеваемост – две трети от изследваните регистрират 30% понижение на болката. А 46% споделят, че болката е два пъти по-слаба. За цялата година няма странични резултати, което е повода за бързото утвърждение от регулатора. Технолозите не крият, че биха желали да видят доста повече типове нап сходни лечения, които да им разрешат да отхвърлят хапчета, изключително при хронични пациенти. И цифровите технологии могат да се трансфорат в нов пробив в тази област.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР