Компанията Anthropic обяви, че е готова с новата версия на

...
Компанията Anthropic обяви, че е готова с новата версия на
Коментари Харесай

Чатботът Claude 3 твърди, че е по-добър от ChatGPT

Компанията Anthropic разгласи, че е подготвена с новата версия на своя чатбот. Той се споделя Claude 3 и съгласно Anthropic превъзхожда ChatGPT на OpenAI и Гугъл Gemini във всички 10 от най-популярните проби за изкуствен интелект.

Anthropic ще предложи Claude 3 в 3 версии - Haiku, Sonnet и Opus. Всеки от тях ще е с друго равнище на качества. Топ версията е Opus, като тя конкурира GPT-4 и Gemini 1.0 Ultra.

Anthropic споделя, че моделите на Claude 3 могат да се употребяват в доста обстановки и ще дават резултати съвсем в действително време. При другите ботове нормално се постанова да се изчака няколко секунди до момента в който обработят информацията и я изпишат на екрана. Claude 3 ще е доста по-бърз, споделя компанията. Тя дава за образец, че Claude 3 Sonnet ще е два пъти по-бърз от Claude 2. Claude 3 Opus обаче ще е със скоростта на Claude 2, само че пък ще предлага доста по-високо равнище на разсъдък и акуратност.

Claude 3 може да обработва и изображения и видео, диаграми, документи, презентации и така нататък Производителността му е съизмерима с тази на Gemini 1.0 Ultra и превъзхожда GPT-4 съгласно петте най-популярни образни теста, споделя Anthropic.

Точността на модела също е усъвършенствана, както и способността му да поддържа дълги диалози и да схваща и помни подтекста в тях. Opus има над 99% акуратност в това да си спомня дълги диалози. В някои случаи даже може да разпознава минусите си.

За разлика от съперниците, версиите на Claude 3 не са безвъзмездни. Безплатната версия е с лимитирани благоприятни условия, а трите нови са платени с друга цена съгласно качествата си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР