Компанията Altice U.K. придоби 12% от акциите на британския телеком

...
Компанията Altice U.K. придоби 12% от акциите на британския телеком
Коментари Харесай

Френски милиардер придоби дял за 2,2 млрд. паунда в британския телеком BT

Компанията Altice U.K. закупи 12% от акциите на английския телеком BT Group Plc, осигурявайки поддръжка на компанията в проекта и за разширение на нейната инфраструктура за високоскоростен широколентов интернет.

Новосъздадената компания, която е следена от френския милиардер Патрик Драхи, се съгласи да купи 1,2 милиарда акции на BT. Според представител на компанията, придобивката е била осъществена през последните няколко дни, като цената на акциите е към 2,2 милиарда паунда (3,1 милиарда долара).

BT отдавна търси сътрудник, който да й помогне да построи спомагателни 5 млн. оптични връзки до 2026 година Това е първия случай, в който компанията отваря инфраструктурата си за външен вложител. От Altice обявиха, че не възнамеряват да насочат оферта за изцяло придобиване на BT.

Към 11:30 часа българско време акциите на BT нарастнаха с 2,29%. От началото на годината цената на книжата на английския телеком е повишена с 41%.

От BT обявиха в настрана известие, че приветстват „ всички вложители, които правят оценка дълготрайната стойност на техния бизнес и значимата роля, която той играе в Обединеното кралство “.

С тази облага Драхи става най-големият вложител в BT с дял, подобен на този на Deutsche Telekom.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР