Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си

...
Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си
Коментари Харесай

Хакери изпратиха предупреждения за ядрена атака

Компания за произвеждане на камери за сигурност предизвести клиентите си да сменят паролите поради злонамерени хакерски офанзиви, написа Агенция Франс Прес.
Семейство в дребен град край Сан Франциско изпаднало в суматоха, откакто камера за сигурността, инсталирана в дома им проговорила, съобщи БГНЕС. С безапелационен глас от устройството, инсталирано над фамилния тв приемник, се разнесло предизвестие, че Северна Корея е атакувала Съединените щати и ракетите с нуклеарни бойни глави летят сега.
След къс потрес, двамата съпрузи и детето им осъзнали, че са жертва на смешка и известието идва от вградените в камерата високоговорители, планувани за връзка с охранителната компания.
Фирмата, която създава камерите, е благосъстоятелност на Гугъл. От управата ѝ споделили на Агенция Франс Прес, че тяхната сигурност не е компрометирана, а хакерите са употребявали пароли, откраднати от невнимателни клиенти.
В различен сигнали за злонамерена смешка се казвало, че загадъчен глас заплашил да отвлече бебе.
Имало и доброжелателни хакери, които съобщавали на сюрпризираните притежатели на охранителни камери, че паролата им е компрометирана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР