Компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group (IAG) ще

...
Компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group (IAG) ще
Коментари Харесай

След завода в Бургас, International Armored Group планира инвестиция в два завода за бронирани машини край Пловдив и Благоевград

Компания в световната отбранителна промишленост International Armored Group (IAG) ще влага в още два завода за бронирани коли в България. Това разгласи притежателят на IAG доктор Антон Стефов по време на формалната гала за старт на градежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в света по стандартите на НАТО в Бургас.

" Работим интензивно по плановете за още два нови завода на International Armored Group в България, като преглеждаме благоприятни условия в Пловдив и Благоевград ", разяснява притежателят на компанията.
 International Armored Group стартира да строи край Бургас най-големия си цех
Производител на бронирани машини стартира да строи край Бургас най-големия си цех

Компанията ще създава там модела РИЛА 8х8, ще бъдат разкрити стотици работни места

International Armored Group подава капиталово желание за пазаруване на земя в Благоевград и Пловдив. Първоначалната инвестиция за всеки един от двата последващи завода се прави оценка на приблизителна стойност от 25 000 000 лева Очакванията на вложителя са напълно скоро да придобие съответните терени в двете обитаеми места, оповестяват още от компанията.

" Ще допринесем за увеличение на износа, ще въведем нововъведения в българската отбранителна промишленост и ще създадем български експерти в област с възходящо значение в целия свят. И ще работим, с цел да помогнем на България да има мощно мнение на картата на европейската защита като водещ производител на военна техника - един до друг с доста други локални производители ", разяснява още Стефов.

" Първа копка " на цех за бронирани машини край Бургас

Инвестицията е за над 20 млн. лева
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР