Компаниите за доставка на храна DoorDash, Grubhub и Uber Eats

...
Компаниите за доставка на храна DoorDash, Grubhub и Uber Eats
Коментари Харесай

Платформи за доставка на храна съдят Ню Йорк Сити

Компаниите за доставка на храна DoorDash, Grubhub и Uber Eats съдят Ню Йорк Сити поради законодателство за лицензиране на приложения за доставка на храна и непрекъснато ограничение на комисионите, с които могат да таксуват заведенията за хранене.

Трите компании подадоха иск във федералния съд на Ню Йорк. Те желаят възбрана, с която да се попречи да влезе в действие наредбата за ограничение на таксите, призната предишния месец, съобщи „ Ройтерс “.

През август Общинският съвет на Ню Йорк утвърди законодателство, което лимитира сумата, с която фирмите за доставка на храна могат да таксуват заведенията за хранене в подмяна на даване на техните платформи. Освен това от тях се изисква да имат лицензи за употреба, които са с 2-годишна годност.

„ Този непрекъснат надзор на цените ще навреди освен на ищците, само че и на съживяването на доста локални заведения за хранене “, изясняват от DoorDash, Grubhub и Uber Eats.

Според желае законодателството е противоконституционно, защото „ пречи на свободно договаряните контракти сред платформи и заведения за хранене, като трансформира и диктува икономическите условия, при които действа една динамична промишленост “.

Законодателството идва след въведените краткотрайни ограничавания за комисионите по време на пандемията. То се стреми да ограничи таксите до 15% от поръчките на храна за доставка и 5% за реклама и други услуги, които не са свързани с снабдяване.

Според Bloomberg пазарът за доставки е разграничен съвсем отмерено сред главните играчи – DoorDash е осъществила 36% от продажбите през юли в града, до момента в който Grubhub има 34%, а Uber Eats и Postmates, които са част от общо портфолио – 30%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР