Компаниите във Великобритания и Европейския съюз са изправени пред допълнителни

...
Компаниите във Великобритания и Европейския съюз са изправени пред допълнителни
Коментари Харесай

Липсата на сделка за Брекзит ще коства разходи за 58 млрд. паунда на компаниите от Великобритания и ЕС

Компаниите във Англия и Европейския съюз са изправени пред спомагателни годишни разноски за 58 милиарда паунда, в случай че не бъде реализирана договорка за Брекзит, като големият финансов бранш на Обединеното кралство ще бъде най-тежко засегнатата промишленост, демонстрира взаимен отчет на консултантската компания Oliver Wyman и на адвокатската адвокатска фирма Clifford Chance, оповестява организация Ройтерс.

Според техния отчет, компаниите в 27-те страни - членки на Европейски Съюз отвън Англия ще би трябвало да заплащат годишно към 31 милиарда паунда за митнически и немитнически бариери, в случай че Обединеното кралство напусне единния блок без реализиране на съглашение.

В същото време английските експортьори към Европейски Съюз ще би трябвало да заплащат аналогични цени за 27 милиарда паунда годишно.

" Тези увеличени разноски и свързаната с това неустановеност заплашват да понижат рентабилността и да основат екзистенциални закани за някои предприятия ", се показва в отчета.

Ройтерс припомня, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз през идната година, откакто през юни 2016-а година британците гласоподаваха в поддръжка за слагането на завършек на траялите повече от четири десетилетия политически, стопански и правни връзки с най-големия търговски блок в света.

При неналичието на съглашение, търговията сред Англия и останалите 27 страни - членки на Европейски Съюз би била в нарушаване на разпоредбите и цените на Световната комерсиална организация (СТО), което ще се окаже в внезапен контрастност с достъпа на Обединеното кралство до останалите членове на единния европейски пазар.

Въпреки, че Англия желае да реализира договорка с Европейски Съюз, лондонските управляващи декларират, че се приготвят за всевъзможен вероятен излаз, в това число и за опцията Обединеното кралство да напусне единия блок без съглашение. В тази връзка държавното управление отдели 3 ​​млрд. паунда, с цел да се приготви за всички вероятни изходи от течащите договаряния.

Ако Англия остане под някаква форма в европейския митнически съюз, това ще понижи разноските и за двете договарящи страни съвсем на половина, се споделя в отчета на Oliver Wyman и Clifford Chance. Премиерът Тереза ​​Май обаче изключи вероятността за оставане на Англия в митнически съюз на Европейски Съюз, защото това би попречило на страната да дефинира свои лични търговски съглашения с бързо разрастващи се стопански системи като Китай и Индия.

Оповестеният през днешния ден отчет също по този начин сподели, че 70% от спомагателните разноски във Англия при неналичието на Брекзит договорка ще бъдат споделени от пет водещи промишлености на Острова: финансовите услуги, автомобилната индустрия, селското стопанство и търговията с храни и питиета, потребителските артикули, химическата и синтетичната промишленост.

При подобен отрицателен сюжет най-силно ще пострадат финансови услуги във Англия, защото за разлика от някои автомобилни и самолетостроителни компании, които ще съумеят да преминат към снабдители на съставни елементи от страната, те ще би трябвало да основат нови оперативни звена в Европейски Съюз, с цел да не престават да обслужват клиентите си.

През предходната седмица от Goldman Sachs и UBS показаха, че стартират да трансферират някои от банкерите си във Франкфурт в подготовка за излизането на Англия от Европейски Съюз.

Английската централна банка пък предизвести, че поради Брекзит към 10 хиляди финансови работни места ще изоставен Англия до края на идната година. Въпреки това, най-големите капиталови банки в Съединени американски щати възнамеряват понастоящем да наемат доста повече хора в Лондон, в сравнение с на всички места другаде в Европа.

Най-засегнатите браншове в Европейски Съюз от възможна липса на договорка за Брекзит ще бъдат автомобилния бранш, селското стопанство, храните и напитките, химическата и синтетичната промишлености, потребителските и промишлените артикули, се споделя в отчета. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР