Компаниите в Германия обмислят съкращения на работни позиции, тъй като

...
Компаниите в Германия обмислят съкращения на работни позиции, тъй като
Коментари Харесай

Германските фирми обмислят съкращения на работни места

Компаниите в Германия обмислят съкращения на работни позиции, защото немската стопанска система продължава да е изправена пред усложнения. Това заяви ДПА, базирайки се на най-новите оценки на мюнхенския институт " Ифо " (Ifo).

Барометърът за заетостта на " Ифо " (Ifo) спада за трети следващ месец през август до 94,8 пункта по отношение на 95,3 пункта през юли.

Слабият стопански напредък на Германия се отразява и при данните на заетостта в страната, изяснява Клаус Волрабе, началник на изследванията на института, съгласно който " неналичието на поръчки кара фирмите да стопират наемането на нови чиновници ".

Барометърът за заетостта се смята за значим ранен знак за положението на немския пазар на труда.

Всеки месец " Ифо " пита към 9500 компании за техните упования броят на чиновниците им да се усили, намалее или да остане почти същият през идните три месеца.

В индустриалния бранш " от ден на ден компании мислят за редуциране на работни места ", акцентират специалистите. Спадът в потребителските разноски е засегнал и бранша на търговията на дребно.

Въпреки рецесията в строителния бранш в Германия, работодателите чакат да задържат чиновниците си, до момента в който леко повишаване на заетостта се записва измежду доставчиците на услуги, изключително в секторите на осведомителните технологии и туризма, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР