Компаниите ще инвестират все повече в е-търговията и свързаността на

...
Компаниите ще инвестират все повече в е-търговията и свързаността на
Коментари Харесай

Пет технологични тенденции със силно влияние през 2021


Компаниите ще влагат от ден на ден в е-търговията и свързаността на онлайн и офлайн процесите
(снимка: CC0 Public Domain)

П ет софтуерни трендове ще окажат въздействие върху цифровия свят и системите за ръководство на наличие през 2021 година, сочи прогноза на софтуерната компания Progress. Сред тях са мощното преплитане на онлайн и офлайн световете, навлизането на технологиите за самообслужване на клиенти, персонализацията на онлайн информацията за всеки консуматор, както и еволюцията на системите за ръководство на наличието в посока предложение на повече работливост и благоприятни условия за работещите с тях.

„ Covid-19 трансформира в действителност редица проекти за софтуерни нововъведения и видяхме по какъв начин безусловно за една нощ се осъществят планове, отнемащи години ”, сподели, старши шеф „ Софтуерно инженерство ” и част от лидерския екип на Progress в България. „ През 2021 година чакаме фокусът върху дигитализацията да се задълбочи и да открие нови благоприятни условия за онлайн търговия и наличие за всички компании. Това ще бъде подплатено от съществуването на надеждни, интуитивни и богати на благоприятни условия технологии като системите за ръководство на наличието и цифровите прекарвания ”, добави тя.

Онлайн и офлайн прекарванията ще се преплитат

През 2021 година организациите ще търсят в системите си за ръководство на наличието от ден на ден благоприятни условия за свързване на онлайн и офлайн пространствата за клиентите си. Пример за това е американската верига супермаркети Kroger, която благодарение на Microsoft вкарва цифрови услуги във физическите си магазини. Потребителите могат да виждат реклами и промоции на рафтовете до самите артикули, както и промени в цените в действително време. Компаниите, които до преди Covid-19 разчитаха най-вече на физическите си обекти, ще влагат повече в развиването на електронна търговия и свързаността на онлайн и офлайн процесите.

Технологиите за самообслужване ще оферират неразличима от човешката връзка

Covid-19 форсира стремително дигитализацията на процеси и въвеждането на технологии за самообслужване на клиенти. Въпреки че тези трендове не са нови и за тях се говореше и преди Covid-19, доста компании до преди този момент не вложиха в тях поради сложното оценяване на въздействието им. Това се промени през миналите месеци и отсега нататък огромна част от обслужването на клиенти ще бъде автоматизирано. претърпяха развиване и напълно скоро на потребителите ще им бъде мъчно да разграничат дали приказват с човек или робот. За системите за ръководство на наличие, които оферират изцяло цифрово прекарване, интегрираната чат-функция ще бъде наложителна.

„ Edge Computing ” ще способства за персонализирането на информация, ефикасността и отбраната на бизнес процесите

Използването на „ облачни ” технологии ще се увеличи още повече през 2021 г.  Наличието на 5G ще форсира развиването на така наречен „ edge computing ” и ще докара до основаване на нововъведения и свръхперсонализиране на информацията тук-там, където това не е било допустимо до този миг. Например, електронният лист с артикули за пазаруване на клиент в супермаркет ще може да се  реорганизира по отношение на местоположението му и ще демонстрира най-близките до него артикули.  Сигурността на данните също ще се усъвършенства посредством дистрибутирани процеси. Системите за ръководство на наличието ще разрешават подобен вид персонализация, която се случва по-ефикасно и е по-малко подвластна от централизирани процеси и източници на информация.

Потребителите без техническа подготовка ще могат елементарно да работят със CMS

Системите за ръководство на наличието – така наречен „ coupled CMS ” – неразривно свързват „ backend ” и „ frontend ” администрацията. Тъй като множеството организации се нуждаят от интеграция сред „ backend ” структурата и голям брой „ frontend ” канали, актуалните CMS са или „ headless ” (само с „ backend ”), или „ decoupled ” („ backend ” и „ frontend ” са разделени). И двата разновидността отделят наличието от метода, по който е показано, и оферират API интеграция за бързо и елементарно разпространяване на информация до разнообразни канали. Истинските „ headless ” системи за ръководство на наличието обаче нямат приложения за уеб разработка за хора без техническа подготовка, което ги прави подвластни от ИТ екипите. През 2021 година доставчиците на CMS ще се ориентират към предлагането на решения, налични за консуматори без задълбочени механически знания.

Разработчиците ще избират.NET Core

Наследникът на.NET Framework –.NET Core, дава опция за разработка на ASP.NET приложения, които да работят по едно и също време на Windows, Mac и Linux. С.NET Core разработчиците могат да ускорят и опростят процеса на основаване на хибридни и прогресивни уеб приложения, като продуктивността е подсилена от въвеждането на спомагателни функционалности. През 2021 година ИТ екипите, които дават отговор за системите за ръководство на наличието, ще употребяват.NET Core и ще избират системи, работещи с него.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР