Компаниите Sakhalin Energyи „Ямал СПГ“ през януари-февруари 2019 г. са

...
Компаниите Sakhalin Energyи „Ямал СПГ“ през януари-февруари 2019 г. са
Коментари Харесай

Приходите на руските компании от експорт на LNG за първите два месеца на годината са се увеличили до 1,4 млрд. долара


Компаниите Sakhalin Energyи „ Ямал СПГ “ през януари-февруари 2019 година са нараснали приходите от износ на полутечен природен газ (LNG) с 2,2 пъти спрямо данните за аналогичния интервал на 2018 година - до 1,438 милиарда $. Това сочат данните на Федералната митническа работа на Русия.
Експортът на LNG за отчетния интервал е повишен с 1,8 път, достигайки 9,1 милиарда куб м. За февруари експортът е бил 3,7 милиарда куб м за 687,7 млн. $.

Sakhalin Energy, оператор на плана „ Сахалин – 2 “се занимава с усвояването на находището на шелфа на Сахалин, като извлекаемите ресурси се правят оценка на 150 млн. тона нефт и 500 милиарда куб м газ. Акционери в Sakhalin Energy са „ Газпром “ с 50 %, Royal Dutch Shell с 27,5 %, японските компании японските Mitsui – с 12,5% и Mitsubishi – с 10%.

В „ Ямал СПГ “ в първия цех за полутечен газ 50,1% има „ Новатек “, френската Total и китайската CNPC посредством „ пътя на коприната “ имат по 9,9 %, прецизира ТАСС.

Проектът се осъществя на основата на Южно-Тамбейското находище на полуостров Ямал, като са пуснати три софтуерни линии за произвеждане на LNG с потенциал към 5,5 млн. тона всяка. Пускът на четвъртата линия в „ Ямал СПГ “ е плануван за четвъртото тримесечие на 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР