Компаниите Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване на нова версия

...
Компаниите Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване на нова версия
Коментари Харесай

Pfizer започна клинично изпитване на новата ваксина срещу Омикрон

Компаниите Pfizer и BioNTech започнаха клинично изпитване на нова версия на имунизацията си против ковид, създадена особено за разновидността Омикрон , оповестява " Ройтерс ".

Припомняме, изследвания откриха, че новият Коронавирус вид е мутирал по подобен метод, че заобикаля част от отбраната, обезпечена от двудозовия режим на досегашната иРНК им ваксина.

Предстои да бъде тестван имунният отговор, генериран от основаната на Омикрон ваксина, както при режим с три дози при неимунизирани хора, по този начин и като бустерна за хора, които към този момент са ваксинирани с две дози от истинската ваксина на Pfizer/BioNTech.
 Pfizer с съответна ваксина за Омикрон и циркулиращи разновидности през март
Pfizer с съответна ваксина за Омикрон и циркулиращи разновидности през март

Moderna също създава, търсенето е огромно, държавни управления желаят да са подготвени за имунизация

Проучва се и резултатът от четвърта доза от досегашната ваксина против четвърта доза от основаната на Омикрон ваксина при хора, на които към този момент е сложена трета доза от имунизацията Pfizer/BioNTech от три до шест месеца по-рано.

Изследването ще обхване 1420 здрави възрастни сред 18 и 55 години. Те ще бъдат разграничени в три групи въз основа на разнообразни режими на имунизация, в това число техните общоприети ваксини против ковид и характерната ваксина против Омикрон.
 Европейски Съюз поръчва от Pfizer приспособени ваксини за Омикрон
Европейски Съюз поръчва от Pfizer приспособени ваксини за Омикрон

Те ще могат да бъдат доставени през март 2022 година

Докато актуалните проучвания и данните от действителния свят демонстрират, че бустерите не престават да обезпечават високо равнище на отбрана против тежки болести и хоспитализация при заразяване с Омикрон, ние признаваме нуждата да бъдем готови, ако тази отбрана отслабне с течение на времето, и евентуално да помогнем за справяне с Омикрон и нови разновидности на ковид в бъдеще , съобщи ръководителят на проучванията и създаването на ваксини на Pfizer Катрин Янсен.

От Pfizer предизвестиха, че режимът с две дози от истинската иРНК ваксина може да и че може би се понижава отбраната против хоспитализация и гибел.

Независимо от това от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати настояват, че трета доза от иРНК ваксина като тази на Pfizer/BioNTech е осигурила 90% отбрана против хоспитализация поради COVID-19.
 COVID-19 имунизацията на Pfizer можела единствено отчасти да защищава от Омикрон
COVID-19 имунизацията на Pfizer можела единствено отчасти да защищава от Омикрон

Колкото повече антитела имате, толкоз по-голям е шансът да бъдете предпазени от Омикрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР