Компаниите, лицензирани да организират хазартни игри онлайн в България, подписаха

...
Компаниите, лицензирани да организират хазартни игри онлайн в България, подписаха
Коментари Харесай

Компании от онлайн хазартния сектор подписаха меморандум за социално отговорна реклама

Компаниите, лицензирани да провеждат хазартни игри онлайн в България, подписаха взаимен меморандум, в който са разказани главните правила и правила за обществено виновна реклама на тяхната активност с грижа и отговорност към обществото.

Тези правила са в допълнение към условията за рекламата на
хазартни игри, заложени в Закона за хазарта, и съставляват доброволни спомагателни ограничавания, които уредниците подхващат с оглед публичния интерес и за отбрана на уязвимите групи измежду потребителите.

До този миг, меморандумът е подсилен от Алфабет Гейминг ЕООД (alphawin.bg), Бробет Лимитед (efbet.com), Електра Уъркс Европа Лимитид (bwin.com), Кайзен Гейминг Интернешънъл Лимитед (betano.bg), Сезам Онлайн ЕООД (sesame.bg), Телематик Интерактив България ЕАД (palmsbet.com), Топ Бет ООД (8888.bg), Уин Бет Онлайн ЕООД (winbet.bg), Хилсайд (Ню Медия Малта) Пи Ел Си (bet365.com), Инбет Онлайн ЕООД (inbet.com), Бетмаркет АД (betmarket.bg)

Меморандумът се преглежда като многостранен инструмент и всички сегашни и бъдещи лицензирани по Закона за
хазарта уредници на хазартни игри онлайн ще бъдат поканени да се причислят към него.

Предстои среща сред уредниците на
хазартни игри и Националния съвет по саморегулация (НСС) през януари, на която да бъдат разисквани признатите правила, както и спомагателни ограничения, които биха могли да бъдат включени в Националните етични правила за реклама и комерсиална връзка, в това число за рекламата на хазартни игри.

Съгласно меморандума, фирмите, които са лицензирани за образуване на
хазартни игри онлайн в Република България през 2023 година, няма да ангажират в своите реклами лица под 23-годишна възраст, няма да оповестяват размера на бонуси, парични и/или предметни награди в радио и телевизионни реклами и няма да излъчват рекламни известия в радио и телевизия в часовия пояс от 5:00 до 18:00 ч., с изключение на в границите на излъчванията на спортни събития и мероприятия.

Специален акцент е сделката, че всяко излъчено рекламно известие ще съдържа апел за виновна игра и разумно
залагане .
С разпоредбите, признати с този меморандум, уредниците сложиха акцент върху предварителната защита измежду подрастващите и се договориха да не разполагат външна реклама наоколо до учебни заведения и, както и до момента, да не нареждат реклама на
хазартни игри на детски или младежки спортни екипи.

Друго значително решение в разпоредбите е уредниците да заобикалят представянето на хазартните игри като допустимо решение на обществени, просветителни, персонални, финансови или професионални проблеми, като опция на заетостта или като форма на финансова инвестиция или като приоритет в живота, да вземем за пример пред фамилията, приятелите, професионалните или просветителни задължения.

Сред задачите на меморандума е и да се ограничи въздействието от рекламата на нелицензираните марки и уеб сайтове , които съставляват максимален риск за уязвимите обществени групи. Нелегалният
хазарт е извънредно рисково за обществото събитие, като за битката с него браншът разчита и на страната, която има нужните принадлежности, само че е подготвен за съдействие и партньорство и в този аспект. В този смисъл е и решението на уредниците, подписали меморандума, да приключват връзките си със свои сътрудници (афилиейти), които популяризират незаконен онлайн хазарт и да изискват и от бъдещите си сътрудници да не разпространяват нелицензирани хазартни игри.

Разбирането на сектора е, че взаимната работа по тематиката с оглед реализиране на оптималната степен на обществена отговорност ще продължи и за в бъдеще, в това число и посредством полемика с институциите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР