Компаниите, които не са увеличили заплатите на своите служители през

...
Компаниите, които не са увеличили заплатите на своите служители през
Коментари Харесай

Кои фирми ще вдигат заплати през тази година

Компаниите, които не са нараснали заплатите на своите чиновници през предходната година, ще ги компенсират с покачвания през първата половина на 2023 година Това демонстрира изследване на една от фирмите - световен водач в областта на консултантските бизнес услуги, оповестява БНР.

Проучването у нас е извършено измежду повече от 200 компании като най-активни са били тези в " Производството ", " Информационните технологии “ и „ Търговията с бързооборотни артикули “.

Данните за бранш " Производство " сочат, че огромната част от предприятията възнамеряват нарастване на заплатите сред 6 и 11%. Главната цел на бизнеса е посредством финансов тласък да задържи актуалните си чиновници и да притегля млади надарени фрагменти.

 istock istock
Подобна е и обстановката за фирмите в областта на " Информационните технологии " и " Търговията с бързооборотни артикули ", които възнамеряват растеж на възнагражденията до 10%. Сред факторите, които въздействат на желанията за увеличение на заплатите е и високият % на инфлацията.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР