Компаниите и фирмите от страните членки на ЕС вече ще

...
Компаниите и фирмите от страните членки на ЕС вече ще
Коментари Харесай

Брюксел облекчава правилата за зелени субсидии, за да се конкурира със САЩ

Компаниите и компаниите от страните членки на Европейски Съюз към този момент ще могат да получават толкоз държавни дотации, колкото биха получили и от Съединени американски щати, в случай че решат да пренесат активността си оттатък океана, оповестява Reuters, цитирайки оповестените от Европейска комисия нови облекчени правила за субсидирането.

Брюксел желае да конкурира атрактивния пакет от дотации за вложения в " зелена сила " на Съединени американски щати.

Променените правила се отнасят за вложения във възобновима сила и коли с нулеви въглеродни излъчвания, с което се разчита Европейският съюз да приключи зависимостта си от американски и китайски технологии и артикули.

Предвижда се въпросните правила да са в действие до края на 2025 година и да се ползват единствено в изключителни случаи.

Страните членки на Евросъюза биха могли евентуално да налеят милиони евро в производството на слънчеви панели, акумулатори, вятърни турбини, електролизатори и термопомпи. Субсидиите ще се управляват бързо, тъй че Европейски Съюз да навакса изоставането си от Съединените щати.
 Защо Volkswagen отсрочва построяването на фабрики за акумулатори в Европа
Защо Volkswagen отсрочва построяването на фабрики за акумулатори в Европа

Автомобилната компания дава приоритет на различен пазар

Ускоряването на схемата идва, откакто сатна ясно, че най-големият производител на коли в Европа - VW, се отхвърля да строи цех за акумулатори на Стария континент за сметка на Америка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР