Компаниите го били уверили, че нямат руски капиталПодписалата меморандум с

...
Компаниите го били уверили, че нямат руски капиталПодписалата меморандум с
Коментари Харесай

Постфактум: Петков разпоредил проверка от ДАНС на Gemcorp

Компаниите го били уверили, че нямат съветски капитал
Подписалата меморандум с държавното управление компания Gemcorp ще бъде обект на инспекция от ДАНС. Това разгласи пред бТВ министър-председателят Кирил Петков.

„ Оттук нататък българските служби би трябвало да си свършат работата и аз съм го разпоредил да сме сигурни, че тези капитали са чисти. ДАНС би трябвало да ми дадат цялостен отчет. “, изясни Петков.

По думите на министър-председателят фирмите го били уверили, че нямат съветски капитали.

Той изясни, че първата среща сред представители на IP3 е била по време на визитата на вицепремиера Асен Василев и енергийният министър Александър Николов в Съединени американски щати. Според Петков позицията на Американското посолство у нас е, че „ просто се дистанцират от тази полемика “.

Премиерът разяснява, че подписаният на 23 март меморандум е просто „ общо писмо за желание, само че няма безусловно нищо съответно като действителен контракт “, а те „ просто споделиха - Ние имаме средства, които бихме желали да влагаме в посока енергетика. “

Кирил Петков разяснява и следствието за шпионаж в ДАНС.

„ Става дума за съветски ползи, само че в доста характерна посока и това е Западните Балкани да нямат общо бъдеще и България и РСМ да са в положителни връзки. “, разяснява той и съобщи, че е благополучен, че въпросните чиновници са отстранени и няма да работят там.

На въпрос за какво не е отишъл в Народното събрание през днешния ден, той изясни, че в 8:45 е бил на летището с министри от кабинета и отишли инспекция на границата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР