Компаниите "Бионтех" и "Пфайзер" ще започнат изпитвания върху хора на

...
Компаниите "Бионтех" и "Пфайзер" ще започнат изпитвания върху хора на
Коментари Харесай

Бионтех и Пфайзер започват да тестват върху хора универсална ваксина срещу коронавируси

Компаниите "Бионтех " и "Пфайзер " ще стартират изпитвания върху хора на последващо потомство ваксина, целяща да обезпечи отбрана против необятен набор от коронавируси, съобщи Ройтерс.

Тестовете ще започват през втората половина на тази година, разгласи "Бионтех ", която си партнира с "Пфайзер " при създаването на препарати против COVID-19. Германската компания показа бъдещите си проекти пред вложители.

Експерименталната работа по новата ваксина надвишава прилагания сега метод, като включва доза за укрепване на Т-клетките. Целта е главно да се обезпечи отбрана от тежко преболедуване, в случай че болестта стане по-опасна, както и да защищити от по-широко набор вируси и разновидностите им.

Двете компании разискват сега с регулатори органи усъвършенствани версии на одобрения към този момент препарат против Ковид-19 за по-добра отбрана против разновидността Омикрон и неговите подразновидности.

От "Бионтех " оповестиха също, че създават без значение антибиотик, който убива супербактерии, станали устойчиви на употребяваните сега препарати. Фирмата не посочи по кое време ще стартира изпитвания, само че разкри, че препаратът е въз основата на технологията на "Фагомед ", която "Бионтех " закупи през октомври предходната година.

Разработчикът на антибиотици работи върху ензими, създадени от вируси, убиващи бактерии и унищожават клетъчната им стена.

Резистентните към медикаменти инфекции се усилват поради несъразмерна приложимост на антибиотици.

Според откриватели на публичното опазване на здравето общият брой на хората, които умират годишно от резистентни на антибиотици инфекции в Съединени американски щати и Европейският съюз, се доближава до 70 хиляди души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР