Компании, специализирани в строителството на офиси в Източна Европа, се

...
Компании, специализирани в строителството на офиси в Източна Европа, се
Коментари Харесай

Хижите в Швейцария – новото място за инвестиции на компаниите за офис строителство

Компании, профилирани в строителството на офиси в Източна Европа, се преориентират и насочват към планове надалеч от главната си активност като първокласни швейцарски хижи. Целта е да избягат от тежките условия вкъщи, засилвайки натиска върху към този момент пренаселени пазари, написа Bloomberg.

Листнатата във Варшава Globe Trade Centre е един от пионерите в строителството на офис и търговски площи в Източна Европа. Тя стартира радикална смяна предходната седмица, като разгласи проекти да придобие Ultima Capital, строителна компания, профилирана в първокласни ваканционни жилища, в това число първокласна вила на гръцкия остров Корфу и няколко къщи в Швейцарските Алпи. Това се случи малко откакто основаната в Краков компания за офис строителство Cavatina Holding сътвори поделение за строителство на жилища чартърен, като съобщи, че желае да открие над 10 хиляди работни места през идните пет години.

Тенденцията за пренасочване важи и за други места в Източна Европа. Компанията за офис строителство HB Reavis Holding заяви в края на февруари, че стопира вложенията на локалния си пазар в Словакия и в южната съседка Унгария. Вместо това тя ще се концентрира върху Англия, Германия и Полша.

Ходовете може да имат последствия оттатък Полша и Словакия, до момента в който източноевропейските строителни компании се конкурират с компании от Швеция до Германия и Англия за елементи от пазар, който към момента е считан за сигурен и рентабилен. Те също по този начин се случват на фона на закъснение на пазара на бизнес парцели в огромна част от Европа.

Стратегическите преустройства са някои от най-ярките индикации досега доколко изночноевропейските строителни компании премислят метода си на опериране в този момент, когато ерата на евтините пари свърши. Бизнес модели, основани във времена, когато цените растяха, имат обезверена потребност от смяна.

Обратите са изключително внезапни на пазара на офис площи поради мощното показване в предишното, защото огромен брой компании изнасят корпоративни функционалности към района, с цел да се възползват от релативно ниските цени за квалифицирана работна ръка.

Сега промишлеността е изправена пред растящи свободни площи, защото работата от разстояние става по-популярна и доста здания имат потребност от скъпи поправки, с цел да отговорят на още по-строги условия за резистентност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР