Компании като Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini или Maserati са си

...
Компании като Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini или Maserati са си
Коментари Харесай

Историите зад емблемите на най-пленяващите италиански компании

Компании като Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini или Maserati са си построили добро име, което автомобилните запалянковци по света почитат като провидение. Но запитвали ли сте се какво се крие зад техните лога?

На италиански език се назовават scudetti, което се превежда като дребни щитове. Те красят едни от най-красивите коли за всички времена. Подобно на фирмите, които съставляват, тези лога също имат дълга и пленителна история, всяко от които символизира повече от една марка.

Alfa Romeo

Историята на компанията стартира 1906 година, когато е учредена от френския бизнесмен Александре Дарак и помощта на няколко италиански вложители. Четири години по-късно тя е преименувана на A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). През 1915 година инженерът Никола Ромео купува бизнеса, преименувайки я още един път на Alfa-Romeo.

През 1910 година на дизайнера Романо Катанео е предоставено да сътвори характерно лого за компанията. Легендата споделя, че той е въодушевен от поредност от флагове и гербове, украсяващи Castello Sforzesco в Милано. Единият от тях е гербът на благородното семейство Висконти: бисционе (тревна змия), поглъщащ митичната си пляска, а другият е гербът на град Милано, червен кръст на бял декор.

Катанео взима тези два знаци на града и ги комбинира, с цел да се образува лого, което придобива именит статут. През годините минава леки промени, само че в огромната си част е непроменено и до през днешния ден.

Ако желаете да разберете историята зад емблемите на Ferrari, Lamborghini и Mаserati, четете новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР