Компактен, лек и много бърз – това е 1-терабайтовият външен

...
Компактен, лек и много бърз – това е 1-терабайтовият външен
Коментари Харесай

Adata SC685P 1TB – светкавично бърз външен SSD


Компактен, лек и доста бърз – това е 1-терабайтовият външен SSD Adata SC685P
(снимки: TechNews.bg)

Прехвърлянето на огромни размери мултимедийно наличие е по-лесно от всеки път, с помощта на компактните, леки като перце и бързи SSD устройства. Външните полупроводникови дискове могат да се употребяват също толкоз сполучливо и за аварийно предпазване (бекъп ), защото потенциалът им непрекъснато нараства.

Получихме за тест един нов модел външен SSD на тайванския производител Adata, чиито устройства са необятно публикувани в комерсиалната мрежа у нас. може да побере 1 терабайт (TB) – видео, музика, документи и друго наличие – в извънредно плътно и леко тяло.

Именно компактността, наред със стилния външен тип незабавно вършат усещане. Устройството има размери на банкова карта и е фино колкото смарт телефон (86,2 x 56,3 x 9,4 мм), тъй че може да се носи безпроблемно в джоба, даже няма да го усетите, защото тежи едвам 30 грама. А цветовото решение в титаниево сиво и бляскав черен кант в профил му придава много изтънчен тип.

SC685P е поместен в  също толкоз стилна кутийка дружно с документи и два кабела, което е доста значимо в тази ситуация, защото SSD-то е оборудвано с реверсивния USB Type-C порт. Наличието на два кабела – един „ USB-C към USB-C ” и един „ USB-C към USB-A ” – дава нужната еластичност за свързване на външния SSD към другите USB портове на компютри, мобилни устройства и конзоли, без да ви се постанова да търсите спомагателен кабел (освен в тази ситуация на microUSB).

Интерфейсът USB 3.2 Gen 2 Type-C (USB 3.0, USB 3.1 Gen2 и USB 3.2 Gen2 са на процедура една и съща спецификация) допуска много високи скорости на трансфер. В това се убедихме от теста със общоприетия бенчмарк AS SSD. В общи линии резултатите се приближават до заявената от Adata оптималната продуктивност в лабораторни условия.

Нашият тест сподели скорости на запис и четене надлежно малко повече от 418 и 422 мегабайта в секунда (MB/s), когато дискът е подложен на USB 3.1 порт, и стремително бързо прекачване на файлове от компютъра на SSD-то. Така че 10GB филм в действителност се трансферира за 20-25 секунди.

Разбира се, SC685P може да се употребява и на по-старите USB 2.0 портове, при положение, че компютърът не разполага с 3.1. Но в този случай, ще би трябвало да се задоволите с 10-кратно по-ниска скорост на трансфер, заради рестриктивните мерки на остарелия USB интерфейс.

Adata SC685P не изисква никакви старания за инсталиране. Това е „ plug-and-play ” устройство – просто го поставяте в USB врата, системата го разпознава мигновено и можете да започнете да трансферирате файлове на висока скорост.

Още по-добрата вест е, че дискът е съчетаем освен с компютри – под Windows, Mac OS X и Linux, само че и с мобилни Android устройства, както и с геймърски конзоли Xbox и PlayStation. Тоест, ще можете да трансферирате комфортно скъпото си наличие сред най-различни цифрови устройства.

В умозаключение, Adata SC685P безспорно е едно доста прелестно на външен тип и практично устройство за елементарно преместване и прекачване на огромни размери наличие сред разнообразни устройства, а също и за бекъп. Основните му преимущества са високата скорост на трансфер, дребните размери и нищожното тегло.

Разглежданият модел има потенциал 1TB, само че съществуват и разновидности на същото устройство с по-малък потенциал – 500GB и 250GB. Цените на SC685P на българския пазар не са оповестени, само че в непознати онлайн магазини моделът се предлага за към 110-120 евро. SSD дискът е съпроводен с три години гаранция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР